Для облаштування квазікільця на Пасічній пропонують оголосити архітектурний конкурс

5502 0
Ідея будівництва квазікільця на перетині вулиць Личаківської, Пасічної і Тракту Глинянського залишається актуальною.

У Львові знову розглядають ідею проведення всеукраїнського архітектурного конкурсу для облаштування квазікільця на перетині вулиць Личаківської, Пасічної і Тракту Глинянського. Загалом про квазікільце у тому районі йдеться ще з 2017 року, а про архітектурний конкурс уперше заговорили у 2021-му.

Як повідомив у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» очільник Личаківської РА Орест Тимчишин, департамент міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР разом із управлінням архітектури та управлінням екології і природних ресурсів вже провели низку підготовчих робіт.  Зокрема, йшлося про перемовини з керівництвом «Техвоєнсервіс», що є балансоутримувачем прилеглої території, інвентаризацію всіх зелених насаджень у межах проєктованої ділянки тощо. 

Читайте також: У Львові затвердили будівництво готелю у центрі міста

«Це – досить масштабний проєкт, але він може зняти багато питань стосовно проїзду цією ділянкою. Поточні роботи ми провели, а глобально це питання рухається своїх шляхом», – каже він.

Нагадаємо, що у 2017 році у Львові представили детальний план території, обмеженої вулицями Долішньою, Колумба, Проєктованою, залізничною колією, Личаківською, Яловець, Голубця, Яровою, Запольською та Пасічною. У ДПТ запропонували транспортну розв’язку на примиканні Личаківської та Пасічної в одному рівні у вигляді транспортного кільця, замість передбаченої раніше генпланом розв’язки у трьох рівнях. Облаштувати квазікільце планували ще того ж року.  Водночас автостанції №6 попередньо хотіли об'єднати з АС-5, що на вул. Зеленій, а пізніше передумали.

Наприкінці 2021 року розширили частину вулиці Личаківської, аби покращити трафік до міста Винників. Ділянку розширили приблизно на 50 метрів, від перехрестя з вулицею Пасічною в бік автостанції №6. На розширення частини вулиці скерували 180 тисяч гривень.

Ольга Коваль

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!