До кінця тижня в Україні прогнозують появу «Омікрону»

8310 0
Водночас за прогнозами РНБО, в період новорічних свят має бути стабільна ситуація.
Фото: depositphotos

Фото: depositphotos

В Україні вже наступного тижня може з’явитися новий штам коронавірусу «Омікрон», але у час новорічних свят прогнозують стабільну ситуацію. Про це повідомили у офісі президента.

«За прогнозами РНБО, епідемічна ситуація в нашій країні на свята має бути стабільною. Очікується, що новий штам коронавірусу «Омікрон» може з’явитися в Україні цього тижня», – зазначають в офісі.

Але за результатами перших досліджень у країнах, де він уже виявлений, свідчать про легший перебіг хвороби.

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко зазначив, що упродовж останніх двох тижнів спостерігається зниження темпів вакцинації. Загалом на сьогодні Україна подолала показник у 40% вакцинованих серед дорослого населення: з 14,1 млн громадян 12 млн отримали по два щеплення проти коронавірусу.

Читайте також: Штам Омікрон виявили вже у низці країн Європи. Держави обмежують поїздки з Африки

Нагадаємо, новий штам коронавірусу «Омікрон» є в 4,2 рази заразнішим на ранній стадії, ніж «Дельта». Більше того, він може обходити вроджений чи вироблений після вакцин імунітет.

«Омікрон» передається частіше і може обходити як природний імунітет, так і вибудований вакцинами. Всесвітня організація охорони здоров’я уже попередила, що новий штам може спричинити спалахи захворювання з важкими наслідками. Так, кількість випадків у Південній Африці швидко зросла до майже 20 000 на день з тих пір, коли країна вперше повідомила про «Омікрон» два тижні тому.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!