Дубневич купив приміщення у центрі Львова за майже 17 млн грн

4495 0
Львівський бізнесмен Богдан Дубневич став власником нежитлових приміщень на площі Ринок, 28. Приміщення у центрі Львова обійшлося йому на аукціоні у 16 млн 800 тисяч гривень.
Фото: прес-служба Львівської міськради

Фото: прес-служба Львівської міськради

Він також додав, що був готовий заплатити більше, аніж 16 мільйонів, адже "ця покупка вписує прізвище Дубневич на площу Ринок", пише Новий погляд.

У цьому приміщенні площею 314 квадратних метрів новий власник планує відкрити заклад, назва якого буде співзвучна із Галичиною. "Це буде ресторан, де туристи зможуть покуштувати галицьку кухню", - розповів бізнесмен.

Загалом участь у сьогоднішньому аукціоні взяли 11 учасників. Початкова ціна становила 5 млн 349 тисяч гривень. Приміщення вдалося продати утричі дорожче.

Основна боротьба розгорнулася між депутатом Львівської облради Богданом Дубневичем і відомим бізнесменом Григорієм Козловським (власник «Гранд-готелю», «Королівської пивоварні» та інших об’єктів у центрі Львова), пише ZAXID.NET.

Депуптат Львівської облради Богдан Дубневич є старшим братом народного депутата з фракції УДАР Ярослава Дубневича. Братам також належить низка розважальних закладів у центрі Львова – зокрема, ресторани «Грушевський» і «Панська чарка».

Стартова ціна приміщення у 5,4 млн гривень, в ході аукціону зросла більш ніж у три рази – при мінімальному аукціонному кроку у 600 тис гривень. Козловський припинив боротьбу на позначці у 16,2 млн гривень, що дозволило Богдану Дубневичу вийти переможцем із запропонованою ціною у 16,8 млн гривень (разом з ПДВ).   

Крім того, на початку аукціону стало відомо, що колишній орендар звернулася до Галицького райвідділу міліції із заявою, в якій просила прийняти міри щодо службових осіб ЛМР, які нібито ухиляються від виконання рішення Вищого господарського суду України щодо відсутності підстав для розірвання договору оренди приміщення. Заяви про скоєння кримінального правопорушення об’єднані, досудове розслідування триває.

Начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич пояснила, що на сьогодні немає жодних юридичних підстав для непроведення аукціону. «Особа має право подати заяву, така заява підлягає реєстрації. Однак ми не бачимо жодних юридичних порушень у проведенні аукціону. Звернення у міліцію не є перешкодою», - пояснила Гелена Пайонкевич.

Водночас Інна Свистун повідомила, що міська рада готує позов до суду щодо стягнення коштів з колишнього орендаря.

Нагадаємо, що останнім часом Львові проходять доволі успішно земельні аукціони. Так 8 липня на аукціоні Львів заробив 1 млн 463 тис. грн, продавши дві ділянки на земельному аукціоні. А перед тим Львів отримав понад 2 млн грн. Тоді продали дві земельні ділянки, ще дві – віддали в оренду на 5 років. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!