Відставка Валерія Залужного та які активи задекларував Богдан Дубневич. Підсумки доби

832 0
Нині 9 лютого та 716 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Валерія Залужний

Фото: Валерія Залужний

Акцент дня: Понад 70 млн грн грошових активів та 71 тис. м² родинної землі. Що задекларував Богдан Дубневич. Голова Солонківської ОТГ подав декларацію за 2021 рік.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 65 бойових зіткнень. Найбільше на Авдіївському – 26 та Мар’їнському – 16 напрямках. Українська авіація завдала ударів по 7 районах зосередження противника. Підрозділи ракетних військ уразили 2 склади боєприпасів, 2 артилерійські засоби та ворожий логістичний хаб.

Читайте також: Ще 100 захисників повернулися з російського полону в Україну. Більшість із них – захисники Маріуполя.

Та: Як вручатимуть повістки за новим законопроєктом. Пояснення. Їх зможуть надсилати також в електронний кабінет призовника.

А також: У Львові внесли зміни до програми виплат за контракт зі ЗСУ. Що відомо. Для отримання допомоги воїн має звернутися до ТЦК.

Тема дня: Валерій Залужний. Що говорив уже колишній Головнокомандувач ЗСУ про війну з росією. У четвер, 8 лютого, стало відомо про звільнення Валерія Залужного з посади Головнокомандувача Збройних Сил України. Tvoemisto.tv зібрало висловлювання колишнього керівника української армії про війну з росією.

На цю ж тему:Зеленський призначив нового головнокомандувача ЗСУ. Ним став генерал-полковник Олександр Сирський.

Та: Зеленський повідомив, яких змін очікує від нового Головнокомандувача. «На столі має з’явитися реалістичний, детальний план дій Збройних Сил України на 2024 рік. З урахуванням реальної ситуації на полі бою зараз і перспектив».

Ключові події:

1. У Києві назвали сквер іменем Голди Меїр і перейменували ще 10 об’єктів. Сквер буде на ділянці, що колись була надана посольству росії.

Також з’явився проспект Повітряних сил.

На цю ж тему: У Львові перейменували дві вулиці. Федорова стане вулицею Івана Федоровича, а Іллі Рєпіна – Іллі Ріпина;

2. Через акції протесту на кордоні з Польщею може бути ускладнений рух. Погіршення ситуації очікують на 9 лютого.

Читайте також: Робота з проживанням на Львівщині. Які вакансії та зарплати пропонують. На найвищу оплату можуть розраховувати грибоводи.

Та: Стадіон «Арена-Львів» отримав нового керівника. Ним став Дмитро Сабатович;

3. Комунальники відновили пошкоджену російським обстрілом тепломережу в Києві. Фахівці «Київтеплоенерго» демонтували пошкоджену ділянку трубопроводу та змонтували нову трубу.

Читайте також: Кличко пообіцяв, що метро на Теремки відновлять до кінця літа. Фахівці докладають максимум зусиль, щоб завершити ремонт вчасно.

Та: Два львівські забудовники об’єдналися під одним брендом. Обʼєкти «Ваш дім», які перебувають у процесі забудови, перейдуть під бренд Avalon;

4. Київрада передала заповіднику «Києво-печерська Лавра» 27 га землі. Підставою для цього землевідводу стало те, що управління усім цим майном у 2023 році перейшло до держави.

Читайте також: Багаторічний проректор УКУ пішов з посади. Відтепер Мирослав Маринович виконуватиме функції радника ректора університету, президента Інституту релігії та суспільства УКУ, а також продовжить викладати.

Та: У Львові зведуть центр допомоги українцям, які зазнали тортур на війні. На його розбудову уряд Фландрії, що у Бельгії, передасть 1,5 млн євро;

5. Найстаріший дуб Львівщини винесли на конкурс «Європейське дерево-2024». Дерево прижилося на території місцевої церкви Михаїла у селі Верин.

Читайте також: Львівські депутати виступили проти видобутку торфу на території Гамаліївського водосховища. Львівські депутати звернуться до прем’єр-міністра України.

Та: До Львова призначили додаткові потяги. Зі столиці та між Ворохтою, Львовом, Івано-Франківськом та Коломиєю.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!