Україна

Енергооб'єкти України отримали три рівні захисту від ракет та дронів

752 0
Трирівневий захист має допомогти уникнути блекауту.
UNSPLASH

UNSPLASH

Обʼєкти енергетичної інфраструктури в Україні отримали трирівневий захист. Таке рішення прийняв Уряд та Генеральний Штаб ЗСУ. Про це повідомила пресслужба Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

Які рівні захисту отримали енергооб'єкти:

  • Перший рівень захисту – спорудження габіонів та біг-бегів. На сьогодні Агентство відновлення захищає 90 обʼєктів у 21 області від уламків дронів та ракет.
  • Другий рівень – захист від дронів та шахедів. Бетонні конструкції, що будують навколо основної мережі Укренерго, починаючи з березня цього року. Під захистом 22 підстанції, 63 автотрансформатори у 14 областях.
  • Третій рівень – захист від ракет. Під захистом 22 підстанції від прямого влучання найпотужнішими ракетами у 14 областях. Тут агентство співпрацює з Укренерго – вони формують завдання на проєктування та будівництво.

 

Усі проєктні рішення узгоджуються з Генеральним штабом Збройних Сил та ДСНС.

Читайте також: Як львів'янам утеплити житло та що треба мати вдома цієї зими

Під час проєктування використовують вихідні дані від ГШ, настанова для інженерних військ та міжнародні нормативні документи, отримані від спеціалізованих фахівців під час проходження навчання в Британії за нормативами та стандартами Британії та США.

Нагадаємо, ворог може вдвічі більше обстрілювати українську критичну інфраструктуру і треба готуватися до різних сценаріїв. Чого очікувати від зими, в якому стані енергосистема, коли будуть перші відключення світла та що є найбільшою проблемою української енергетики Tvoemisto.tv розпитало у виконавчого директора асоціації «Енергоефективні міста України» Святослава Павлюка. Читайте за посиланням. 

Юлія Кметик

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!