Covid-19 тепер вражає абсолютно здорових людей та руйнується один з символів Львова. Головне за 18 грудня

23022 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото:HH E for unsplash

Фото:HH E for unsplash

Covid-19 – Головне. 14-річного львів’янина, який більше десяти днів перебував у реанімації Covid-зони Львівського ОХМАТДИТу, відключили від апарату ШВЛ. Хлопець потрапив у лікарню у важкому стані із двобічною пневмонією, РДС-синдромом ІІІ ступеня. Серцево-судинна, дихальна і сечовидільна системи відмовлялися працювати.

Читайте також: Дві лікарні Львівщини отримали нові комп’ютерні томографи

Медики прогнозують, що на Новий рік та Різдво кількість захворілих на Львівщині зросте, оскільки люди не дотримуються карантину. Як повідомила пульмонолог Надія Рудницька, пацієнти, які зараз лікуються у стаціонарах області, набагато важчі, ніж ті, що лікувались навесні. «Вірус зараз відрізняється тим, що вражає абсолютно здорових молодих людей. Необов’язково мати якусь патологію, аби мати серйозні ускладнення від Covid-19. Імунологи уже говорять про те, що вірус має різні штами: більш агресивні та менш агресивні. Зміни у геномному складі вірусу призводить до того, що він стає непердбачуваним», – розповіла медик.

МОЗ оновив список країн «червоної» та «зеленої» зон. У «червоному» – 47 країн, серед яких Молдова, Грузія, Угорщина, Чехія, Словаччина, Португалія, Туреччина, Румунія, Кіпр, США. Кількість «червоних» країн збільшилася, тоді як останнього разу вона складала 36. До «зеленої» зони входять 146 країн, зокрема Польща, Білорусь, Велика Британія, Німеччина, Ізраїль, Канада, Франція, Іспанія, РФ та Китай.

Читайте також: Таємниці княжого храму святого Миколая. Екскурсія найстарішою церквою Львова

Рівень смертності серед госпіталізованих пацієнтів з Covid-19 майже в три рази вищий, ніж серед хворих на грип. Про це свідчать дані нового дослідження, яке опублікували в журналі Lancet Respiratory Medicine.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 569 осіб (458 – напередодні). Разом 55 860. Одужало – 40 657 (+ 478), померло – 1 616 (+ 25).

В Україні Covid-19 виявлено у 12 047 осіб (12 630 за попередню добу). Загальна кількість 944 381 пацієнтів. Одужало – 561 222 (+ 12 866), померло – 16 256 особи (+ 260).

Читайте також: Вікенд у Львові. Скільки коштує оренда помешкання і де його шукати

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 98 330 (+ 1 658), Харківська 64 237 (+ 505), Одеська – 61 963 (+ 925) та Львівська області – 55 860 (+ 569).

Найбільша кількість підтверджених випадків за останню добу зареєстрована у Києві (1 658), Запорізькій (1 022), Одеській (925), Київській (922) та Черкаській (583) областях.

Вибух у квартирі. У багатоквартирному будинку у районі Підзамче поблизу центру Львова стався вибух, внаслідок якого постраждали двоє людей. З опіками їх доправили у восьму міську лікарню Львова та в обласну клінічну лікарню. Внаслідок вибуху (за попередньою інформацією – газу) обвалилася стіна на третьому поверсі.

Читайте також: З'явилося відео із місця вибуху на вулиці Ковалевської у Львові

Верховна Рада – Офіс Президента. Рада призначила Юлію Лапутіну на посаду міністра у справах ветеранів. Лапутіна вже майже 30 років служить і працює в СБУ. У квітні 2014 року вона поїхала на фронт – у складі першої групи СБУ охороняла краматорський аеропорт від сепаратистів з групи Гіркіна. Останні 6 років працює на посаді заступниці начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформбезпеки.

Також Рада не змогла ухвалити рішення про розгляд законопроєкту про реформування СБУ.

Представники САП та НАБУ повідомили про підозру заступнику керівника Офісу Президента Татарову. Справа стосується його можливої причетності до фальсифікації експертизи у справі екснардепа та забудовника Микитася.

Читайте також: Якби Львів мав історико-архітектурний опорний план і чим місту загрожує його відсутність

Боснія і Герцеговини – Болгарія. Прокуратура Боснії і Герцеговини відкрила справу у зв’язку з старовинною українською іконою, яку Мілорад Додік, один із керівників країни, подарував главі МЗС Росії Лаврову.

МЗС Болгарії оголосило персоною нон грата дипломата посольства РФ в Софії та дало йому 72 години, щоб залишити країну. У січні та вересні країна вже висилала російських дипломатів через звинувачення у шпигунстві.

Читайте також: У Митрополичих садах у Львові відкрили оселю святого Миколая

Львів руйнується. У Львові руйнується одна із найвпізнаваніших веж і пам’яток міста – дзвінниця Успенської церкви. Львів’яни знають її як вежу Корнякта. Їй більше чотирьох сотень років, востаннє її ремонтували 100 років тому. Настоятель храму каже, що дах на ній перегнив, у деяких місцях покрівля тримається на товстих шарах фарби. Втім, ні міська влада, ні обласна реставрувати пам’ятку не планують.

Гарних Вам святого Миколая і вихідних!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!