Іноземні туристи бояться їхати до Львова, бо вважають Україну небезпечною

4179 0
У Львові порівняно з попередніми роками змінилися потоки туристів. У місті поменшало туристів з Польщі, Білорусі, тепер менше англо- та німецькомовних подорожуючих. Натомість у Львові побільшало туристів з інших міст України. Про це в ефірі tvoemisto.tv розповів бізнесмен, співвласник «Холдингу емоцій «!Фест» Андрій Худо.
Фото: cheap-trip.eu

Фото: cheap-trip.eu

«У Львові, насамперед, змінився сам турист. І це, напевно, цілком помітно неозброєним оком, якщо ти виходиш в центр. Я от, до речі, до вас йшов і думав, що скажу, що поляків зовсім мало, білорусів мало, німецькомовні не приїжджають, англомовні... Але я йшов до вас і почув англомовних туристів, таких чітко британців. Я бачу, що народ починає відходити. Я йшов до вас з месиджем тим, що у Львові змінився сам турист – почався внутрішній туризм», – каже Андрій Худо.

Натомість, за його словами, у Львові побільшало туристів з інших міст України: «Внутрішній туризм раніше становив 67, може до 70%, решта 30-33% – були зовнішні туристи... Це Росія, Білорусь, Польща і німецькомовні країни. Це було минулого року і до того. Цього року воно кардинально змінилося, я не можу сказати точний відсоток, але внутрішньоукраїнських туристів, а особливо зі Східної України побільшало», – каже Андрій Худо.

Стосовно туристів із закордону, то Андрій Худо каже, що іноземні туристи мають проблему зі сприйняттям того, що Україна – безпечна країна. "Вони вважають її небезпечною", – каже він. Бізнесмен розповідає, що навіть на фестиваль Leopolis Grand Prix учасники боялися приїжджати, а керівник польського автоклубу приїхав не автомобілем, а рейсовим автобусом. "Коли вони дивляться телебачення в Польщі, їм йде картинка по Україні – зі Сходу. Вона жахлива. І хоча ми тут, у Львові, вони то бачать Україну вцілому. І далі просте закінчення: ми польським громадянам не рекомендуємо зараз їхати в Україну. Вони, як законослухняні польські громадяни, слухають рекомендації", – пояснив Андрій Худо.

Для того, аби побороти неправильне формування думки про Львів та Україну загалом, Андрій Худо пропонує створити ініціативні групи, які б розповідали жителям закордону про туризм та ситуацію в Україні. якщо таку ініціативу зробити. ми б долучилитсь до таких піар-кампаній, стратегій. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!