Київ

Керівник департаменту муніципальної безпеки Роман Ткачук став депутатом Київради

434 0
Роман Ткачук є підозрюваним у чотирьох справах

Фігурант кількох справ, керівник департаменту муніципальної безпеки Роман Ткачук став депутатом Київради. Про це повідомила депутатка Київради Ксенія Семенова.

Фракція «Удар Віталія Кличка» компенсувала нестачу депутатів Віктора Брагінського та Іллі Кушніра які були позбавлені мандатів.

«Замість Брагінського зайшов адвокат Віктор Домагальський. Замість меншого Кушніра зайшов керівник департаменту муніципальної безпеки Роман Ткачук», - повідомила Семенова.

Брагінський склав повноваження після резонансного розслідування журналістів Bihus info, а Кушнір втратив мандат, оскільки не відвідував засідання Київради.

Як ми писали,  у березні Bihus.Info опублікувало розслідування щодо Брагінського. Журналісти виявили у нього понад 50 млн гривень незадекларованих доходів. Зокрема, журналісти  в деклараціях родичів директора Київського метрополітену кілька дорогих квартир та землю під Києвом. Пізніше стало відомо, що Брагінський написав заяву про звільнення. За кілька днів була оприлюднена друга частина розслідування Bihus.Info, у якій журналісти з’ясували, що підряди від метрополітену отримували люди, близькі до Брагінського.

Національне антикорупційне бюро у ході слідства перевіряє діяльність Віктора Брагінського на посаді очільника КП «Київського метрополітену».

Нагадаємо також, що директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук є підозрюваним у чотирьох справах.

Посадовцю інкримінують розтрату бюджетних коштів, призначених для встановлення систем оповіщення в Деснянському районі столиці. Правоохоронці наголошують, що дії Ткачука призвели до збитків у сумі майже чверть мільйона гривень.

Перед цим, Ткачук отримав підозру у співучасті в  розкраданні 65 млн грн на переміщенні плавучої насосної станції на річку Десна. 

Першою підозрою, яку отримав Ткачук, була підозра в службовій недбалості через загибель людей біля закритого укриття внаслідок російської ракетної атаки.

У січні 2024 року до суду скерували обвинувальний акт щодо Романа Ткачука у справі про розтрату коштів на закупівлі генераторів. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!