Кількість загиблих цивільних від рук окупантів на Київщині – понад 900 людей

979 0
Значна кількість жертв вбиті зі стрілецької зброї.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Правоохоронці виявили вже понад 900 тіл загиблих мирних мешканців у населених пунктах Київської області. Про це повідомляє начальник Головного управління Національної поліції в Київській області. 

«Сьогодні буде перетнута межа 900 тіл загиблих цивільних», – наголошує він. 

За словами Нєбитова, тіла вбитих знаходять і просто неба, і в тимчасових похованнях.

«Ми публікували дуже багато масових поховань, і прикро, що ми відзначаємо, що це поховання людей, вбитих зі стрілецької зброї. Тобто, ми розуміємо, що під час окупації армія рф встановлювала певний режим, намагалася відшукати людей, які мають вплив на громаду, і змусити їх працювати на рф, тобто впливати на місцеве населення з метою підтримки їх дій», – додає начальник поліції на Київщині. 

Наразі, за його словами, у всіх звільнених від російських окупантів населених пунктах області працюють поліцейські патрулі. На місці правоохоронці розшукують диверсантів, мародерів, колаборантів, фіксують наслідки злочинів і руйнувань, здійснених росіянами.

Читайте також: На Київщині росія завдала трьох ракетних ударів

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого міста Буча, Гостомель, Ірпінь під Києвом стали одними з ключових точок протистояння з окупантами. 2 квітня Київську область звільнили від росіян. Після цього стало відомо про масові зґвалтування та вбивства мирних громадян України загарбниками. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!