Київ

Кличко обговорив допомогу Києву новими системами зв’язку та міським транспортом

703 0
Три міські автобуси, які надав Гамбург, уже прямують до Києва.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером міста Гамбурга Петером Ченчером. Віталій Кличко подякував за підтримку та допомогу Гамбурга українській столиці. Вже сьогодні на шляху до Києва три міських автобуси, які надали німецькі партнери. Мер Гамбурга запевнив у подальшій допомозі Києву – як в нинішніх найгостріших потребах, так і в майбутній відбудові столиці України. Про це Віталій Кличко написав у Facebook.

Також відомо, що на зустрічі обговорили забезпечення Києва автономними системами зв’язку для екстрених випадків (у разі вимкнень світла). Їх використовуватимуть станції швидкої допомоги, рятувальники та комунальні служби.

Читайте також: до Києва прибули віцеканцлер Німеччини та генсек Ради Європи 

Очільник столиці додав, що сьогодні для Києва дуже важливе питання безпеки його мешканців. Столиця потребує обладнання для новітньої системи оповіщення, яку вже почали встановлювати. Йдеться про систему для оголошення повітряної тривоги. Щоб розвинути цю систему місту необхідно більше приладів, які працюють автономно, коли немає світла.

Нагадаємо, Київ та Гамбург стали стратегічними партнерами та домовилися про підтримку в кризові часи й підписали «Угоду заради солідарності та майбутнього» 24 квітня 2022 року.

До слова, Київ від початку повномасштабної агресії росії підписав угоду про побратимство із сімома європейськими містами: Мадридом, Парижем, Марселем, Ліоном, Осло, Гамбургом та Барселоною. Загалом у столиці України 63 міста-побратима.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!