Київ

КМДА та уряд не зійшлися в даних перевірки діючих укриттів в Києві. Місто звинуватило уряд у маніпуляції

665 0
Уряд каже, що у Києві тільки 15% укриттів придатні без суттєвих зауважень і ще 50% технічно придатні, але їх треба приводити до ладу. У місті запевняють, що в столиці 65% укриттів придатні для використання.
Фото із відкритих джерел

Фото із відкритих джерел

Уряд перевірив у Києві всі 4 655 укриттів і називає результати перевірки невтішними, повідомив 10 червня міністр стратегічної промисловості Олександр Камишін. Вільно доступними виявились менше ніж половина укриттів — лише 44%. Ще 21% доступні протягом 5 хвилин — зазвичай там є чергові, які відчиняють укриття за тривогою. Також тільки 15% придатні без суттєвих зауважень, ще 50% технічно придатні, але їх треба приводити до ладу.

Київська міська державна адміністрація 11 червня, у відповідь на дані уряду повідомила, що в столиці 65% укриттів придатні для використання, і звинуватила уряд у маніпуляції цифрами.

«Ми отримали від Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості фінальні результати перевірки: 65% укриттів визначені придатними до використання, при цьому 15% — взагалі без жодних зауважень. Ці укриття мають необхідне обладнання і устаткування — від примусової вентиляції та санвузлів до засобів пожежогасіння і надання першої медичної допомоги», — заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Всі 65% або 3 041 укриття, за його словами, кияни можуть використовувати під час повітряної тривоги. Пантелеєв назвав заяву міністра Камишіна маніпуляцією.

«Наголошую, всі 65% або 3 041 укриття кияни можуть використовувати під час повітряної тривоги, і будь-які маніпуляції та викривлені факти з цього приводу лише дезорієнтують людей. Бо деякі урядовці маніпулюють цифрами, заявляючи про нібито лише 15% придатних укриттів», — заявив Пантелеєв.

Він додав, що ситуація з непридатними укриттями та укриттями, що потребують облаштування, в розрізі сфер управління виглядає наступним чином: 851 обʼєкт (53%) — перебувають в управлінні районних адміністрацій, 575 обєʼктів (35%) — належать до приватної форми власності, 170 обʼєктів (11%) — до державної сфери управління, 18 обʼєктів (1%) — до сфери управління КМДА.

Нагадаємо, 1 червня росія обстрілювала Київ «Іскандерами». У Деснянському районі загинули троє людей, зокрема одна дитина — вони не змогли потрапити в укриття в поліклініці № 3, бо двері були зачинені. Через це КМДА заявила, що відтепер усі укриття будуть постійно відчинені. В Україні та столиці після цього за дорученням президента почали перевіряти укриття. Київська міська рада 9 червня вирішила вилучати укриття, що перебувають у приватній власності, якщо люди не зможуть туди потрапити. Це зроблять протягом доби, якщо в укриття не буде доступу.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.
ТЕГИ: київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!