Коли припиняться відключення світла та як львів’яни оговтуються від ракетного удару. Підсумки доби

1380 0
Нині 25 листопада та 275 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: UNSPLASH

Фото: UNSPLASH

Наслідки ракетного удару: Як львів’яни оговтуються після вчорашніх ракетних ударів. Tvoemisto.tv запитало у львів’ян, які наслідки ракетних ударів по інфраструктурі відчували 24 листопада.

«Відновилися дуже швидко, але, на жаль, сьогодні часті перебої з електропостачанням. Моя дитина зараз в школі, але, очевидно, тепло зберігається з ночі. Вранці я їхала, то практично ніде сфітлофори не працювали. Хочу відзначити, що водїї дуже ввічливо поводяться. Це згуртовує людей», – розповіла львів’янка Ірина.

Як повідомив під час брифінгу голова Львівської ОВА Максим Козицький, у середу, 23 листопада, росія випустила по Львівській області п’ять ракет, три з них збили сили ППО. Дві ракети потрапили до об’єкту енергетичної інфраструктури. За його словами, цей об’єкт опинявся під обстрілом і раніше. Удари були завдані з літаків дальньої авіації зі східного напрямку.

Головне управління розвідки Міноборони прогнозує, що росіяни й надалі завдаватимуть масованих ракетних ударів по Україні, щоб підготуватись до наступного їм знадобиться близько тижня. «Нас намагаються зламати, занурити в темряву і холод в період війни і змусити до перемовин на умовах агресора. Цього насправді не вийде, ми розуміємо що періодичність масованих ракетних атак по Україні це приблизно тиждень. Тобто, це той період, який потрібен, щоб підготуватися до наступного такого удару», – представник ГУР Андрій Юсов.

Він зазначив, що запаси високоточної зброї у рф виснажені, та попри це у агресора залишилось ще чимало не високоточних ракет.

На цю ж тему: Зв’язок в Україні поступово відновлюється, – Мінцифри. Труднощі у роботі мережі фіксують у Херсонській, Харківській, Кіровоградській, Полтавській та Миколаївській областях.

А також: Як зберегти підключення до інтернету під час відключень світла. Деякі провайдери продовжують надавати послуги навіть під час блекаутів, тому варто з’ясувати, які з них є у вашому будинку.

Ситуація на фронті: Президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача. Головнокомандувач ЗСУ та командувачі військ доповіли про актуальну ситуацію на фронті, окремо поінформували про дії на Донецькому напрямку.

Також були заслухані доповіді керівників розвідки про плани ворога на найближчий час.

Міністерство оборони Великої Британії оголосило, що вперше з початку війни надішле в Україну гелікоптери. Міністр оборони Бен Уоллес заявив, що це перший випадок, коли пілотований літак буде відправлено в охоплену війною країну.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Стельмахівку і Діброву Луганської області та Білогорівку, Яковлівку, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Первомайське, Красногорівку, Мар’їнку і Новомихайлівку – Донецької.

Авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони завдали 14 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та техніки ворога. Уражено 2 позиції ЗРК, 4 пункти управління, станцію розвантаження озброєння, склад боєприпасів та ретранслятор окупантів.

На цю ж тему: Україна повернула з російського полону ще 50 захисників. Серед них: 19 оборонців Маріуполя (12 захисників «Азовсталі»), а також 15 полонених з ЧАЕС та 7 з острова Зміїний.

Акцент дня: Роман Ващук: «Україну бачать жертвою, але вона бореться і розвивається». Як пережиті ракетні атаки допомагають зрозуміти роботу української влади та бізнесу, як зрозуміти Україну і чому її не варто сприймати як жертву, у чому ми виявилися сильнішими і якою Україна буде після перемоги, Tvoemisto.tv запитало в канадського дипломата українського походження, Надзвичайного і Повноважного Посла Канади в Україні у 2014 – 2019 роках, бізнес-омбудсмена Романа Ващука.

Цитата дня: «Ця війна відрізала Україні шлях до банальної спокійної нормальності. Але через прискорені економічний та суспільний процеси створила нагоду для того, щоби Україна була проривною в деяких планах.

Люди поза Україною, які ближче приглядаються до цього, ламають свої шаблони щодо цієї країни і вбачають у ній певний потенціал. В майбутньому від України будуть вчитися, а не приїжджати сюди і проповідувати українцям, чого вони мають хотіти чи бачити».

Ключові події:

1. Виробники електроенергії забезпечили вже 50% потреб країни. Відновили роботу значної частини теплоелектростанцій та гідроелектростанцій. Потужності набирають й атомні станції, окрім Запорізької атомної електростанції, яка знаходиться під окупацією.

Перш за все, енергоживлення подається на об’єкти критичної інфраструктури: газорозподільчі мережі, водоканали, очисні споруди, лікарні. Поступово відновлюють енергопостачання у побутових споживачів.

«Неможливо зараз назвати жодних точних термінів повного відновлення. Закликаємо українців, в яких вже з’явилася електроенергія, з розумінням поставитись до того, що графіки планових і аварійних відключень продовжать діяти», – зазначають в Укренерго.

На цю ж тему: Від нині на Львівщині діятиме оновлений графік погодинних вимкнень електроенергії. Графік оновили, зважаючи на звернення споживачів, ситуацію в енергосистемі та для покращення логістики перемикань на підстанціях.

Ознайомитись з ним можна на сайті «Львівобленерго» у розділі «Чому немає світла»;

2. Керівником управління СБУ Львівщини призначили полковника Вадима Онищенка. Пройшов шлях від оперуповноваженого до заступника начальника ГУ СБ України в Донецькій та Луганській областях;

3. Суд зобов’язав «Українську Галицьку партію» сплатити Григорію Козловському 30 копійок. УГП має право звернутись до Львівського апеляційного суду та оскаржити рішення;

4. «Укрзалізниця» призначила додаткові потяги зі Львова. Курсуватимуть ще два рейси до Ужгорода та Рахова;

5. Львів’янка стала фіналісткою премії «Дитяча книга року BBC-2022». Львівська письменниця Уляна Чуба увійшла до Короткого списку премії.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!