«Такі образи – біда тих, хто їх створює». Люди обурюються через танці й коровай під час запуску поїзда до Варшави

13118 0
Сьогодні на станції Рава-Руська відбулися урочистості з нагоди запуску нового залізничного сполучення.
Фото: Рава-Руська міськрада

Фото: Рава-Руська міськрада

У неділю, 15 жовтня, «Укрзалізниця» вперше за 18 років запустила залізничне сполучення між Львовом та Варшавою. На станції Рава-Руська пасажири будуть здійснювати пересадку на поїзд польського перевізника і зможуть доїхати до Любліна або Варшави. 

Зокрема, сьогодні на станції Рава-Руська відбулися урочистості з нагоди запуску нового залізничного сполучення. У національних костюмах група дівчат зустріли пасажирів, які приїхали зі Львова, серед яких були чиновники Львівської ОВА. Крім того, голові правління «Укрзалізниці» Євгену Лященку вручили коровай.

Читайте також: Якими потягами дістатись до Львова, щоб пересісти на новий потяг до Варшави. Перелік рейсів

У соціальних мережах виникло чимало запитань від українців щодо одягу, танців, короваю і загалом доречності проведення такого заходу.

«Є щось феодально-дике коли діти, юні дівчатка в тоненьких сорочечках і, якшо я не помиляюся, з голими ногами на холоді (а нині вже не є тепло, 10-15 градусів) танцюють з вимушеними посмішками перед «важними тіпами», будь якими. Тими, що нині були, чи іншими….

Мені не зрозуміло як ті дядьки не провалюються крізь той Рава-Руський перон в землю від встиду і ніяковості. Може я помиляюся, але при спогляданні цього танцю - от саме при таких обставинах, здорова душевно людина не можне не відчувати ніяковості і глибинного екзистенційного встиду»,написала журналістка Віка Балицька у Facebook, і опублікувала відео.

 

Коментарі користувачів Facebook:


 

Tvoemisto.tv поспілкувалось із львівською дизайнеркою та колекціонеркою вишитих сорочок Роксоляною Шимчук щодо вбрання дівчат: чи це дійсно українські костюми і що вони символізують. За словами дизайнерки, це типовий сценічний одяг українських колективів «періоду Совка». 

«Костюми – шароварщина. Сценічна стилізація української ноші центральної України. Типовий сценічний одяг українських колективів «періоду Совка». Те ж стосується і рушників. Але не варто строго судити. Такі образи – це не вина, а скоріше – біда тих, хто їх створює чи обирає. Це від незнання, адже нас так довго привчали до подібного. На жаль, більшість українців поки що не пізнали істинної краси та глибини українського строю і культури загалом. Але вірю, що все надолужимо!», – зазначила вона. 

Як зазначили у Держприкордонслужбі, сьогодні, 15 жовтня, перші 205 пасажирів встановленим порядком пройшли прикордонний контроль. Детальніше про курсування потягу, читайте тут.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!