Київ

Київрада розірве договори оренди з УПЦ МП, коли Верховна Рада заборонить релігійну організацію

982 0
Міська рада зможе розірвати усі договори організацією, лише коли Верховна Рада заборонить її діяльність.
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

У Києві договори оренди з Українською православною церквою московського патріархату будуть розірвані тільки після офіційної заборони діяльності релігійних організацій, керівний центр яких розташований у РФ. Про це заявив секретар Київської міськради Володимир Бондаренко у відповідь на петицію.

Наразі зареєстровано проєкт закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій».

«Після ухвалення ВР України зазначеного законопроєкту орендодавці комунального майна територіальної громади міста Києва вживатимуть заходів щодо розірвання договорів оренди з Українською православною церквою», – йдеться  у відповіді заступника міського голови – секретаря міськради Володимира Бондаренка на згадану петицію.

Київська влада наголосила, що заходів щодо реалізації порушених в електронній петиції питань вживатимуть після ухвалення парламентом відповідних законодавчих актів, оскільки припинення діяльності релігійних організацій є однією з підстав припинення права користування земельними ділянками.

Зазначимо, петиція на сайті Київської міської ради із закликом розірвати всі договори столиці з УПЦ (МП), про яку йдеться, 6 квітня набрала необхідну для розгляду кількість голосів. Також понад 6 000 підписів за добу набрала петиція до столичної влади про позбавлення базових послуг всіх установ УПЦ МП, в тому числі – води, тепла, світла та вивозу сміття.

Додамо, на сайті Київської міської ради з'явилася петиція із закликом зупинити незаконне будівництво храму московського патріархату на Троєщині.

Як ми повідомляли раніше, Верховна Рада може розглянути законопроєкт про заборону релігійних організацій, які пов'язані з російською церквою.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!