Київ

Київрада знову збирає пропозиції щодо перейменування 6 вулиць

1579 0
Ті пропозиції, які вже було відхилено, розглядатись не будуть.

Київська міська рада повторно збирає пропозиції щодо перейменування шести міських об’єктів, назви яких пов’язані з росією та її сателітами. Про це повідомляється на сайті Київради.

Як зазначила депутатка Київської міської ради, голова постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторія Муха, проєкти рішень Київської міської ради про перейменування міських об’єктів, які були відхилені на пленарних засіданнях за процедурою направились на повторний збір пропозицій в електронному вигляді.

Перелік міських обʼєктів, які планується перейменувати:

Святошинський район:
– вулиця Булгакова; 
– вулиця Огарьова;
– вулиця Академіка Туполєва;
– вулиця Червонозаводська.

Подільський район:
– провулок Яблочкова.

Дніпровський район:
– вулиця Петра Запорожця.

Ті пропозиції, які дублюють за змістом варіанти, які вже було відхилено, розглядатись не будуть. До таких пропозицій відносяться такі варанти:

– перейменування вулиці Булгакова на вулицю Петра Гулак-Артемовського;
– перейменування вулиці Огарьова на вулицю Авіаторську;
– перейменування вулиці Академіка Туполєва на вулицю Авіаційну;
– перейменування вулиці Червонозаводської на вулицю Литовську;
– перейменування провулка Яблочкова на провулок Дубецький;
– перейменування вулиці Петра Запорожця на вулицю Запорожців.

Пропозиції щодо перейменування приймаються до 12 липня поточного року на електронну адресу: [email protected].

Зазначимо, з 15 по 19 червня 2022 року у додатку «Київ Цифровий» тривало голосування за нові назви вулиць, в числі яких пропонувалося перейменувати вул. Булгакова на вул. Петра Гулака-Артемовського. Хоча кияни віддали 13 000 голосів на підтримку такого рішення, перейменування не погодили профільні депутатські комісії. Тим не менше, це питання потрапило в порядок денний засідання 23 березня разом із іншими пропозиціями по перейменуванню. До всього, саме вулиця Булгакова була першою в списку перейменувань.

Причини цього рішення в коментарі "Твоєму місту" пояснив член Комісії з питань найменувань при Київському міському голові Тиміш Мартиненко-Кушлянський.

По перейменуванню вулиці Булгакова пропонують провести нове опитування: "Мені зрозумілі емоції людей, але тут правда немає ніяких інтриг чи підводних каменів. З Булгаковим вийшла дуже проста історія: у нас за підсумками народного голосування мало бути аж дві вулиці Гулаків-Артемовських: Семена і Петра. Але це би плутало людей і комунальні служби. Тому депутати запропонували колективну форму вшанування для Гулаків-Артемовських - і правильно зробили. Я попереджав експертну групу від початку, що з цим будуть проблеми. Тож у нас проголосували вул Аляб’єва на вул Гулаків-Артемовських, а Булгакова вирішили по-новому запустити на перейменування", - роз'яснює Тиміш Мартиненко-Кушлянський.

 
Нове опитування потрібне для того, аби дотриматися всієї юридичної процедури. “Ніхто не зривав перейменування вулиці Булгакова. Вона має піти на переголосування з новим збором пропозицій. Але для того, щоб це зробити правильно, нам потрібно підготувати нормативну базу, щоб ми могли належним чином такі вулиці (які будуть переголосовувати кияни) відправляти на нову процедуру, - пояснює член комісії. - Тобто це просто питання часу і належної організації процесу. У нас зараз є вибір вул Булгакова прибрати якісно, або прибрати для “галочки”. Наша позиція така, що прибирати треба якісно, а не абияк”.
 

Окрім перейменування вулиці Булгакова, депутати також зняли з порядку денного перейменування ще п’яти топонімів: вул. Огарьова (пропонували перейменувати на вулицю Авіаторську), вул. Академіка Туполєва (на вул. Авіаційну), вул. Червонозаводську (на вул. Литовську), пров. Яблочкова (на пров. Дубецький) та вул. Петра Запорожця (на вул. Запорожців). Причина - та сама, що і у випадку з вулицею Булгакова: "Там ті самі обставини. Контекст може дещо відрізнятись. Скажімо, вул Литовської у нас не може бути, бо вже затвердили Литовський проспект. Тому Червонозаводську теж потрібно по новій відправляти", - резюмує Тиміш Мартиненко-Кушлянський.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!