Київ

Київщина відправила на ліквідацію наслідків підриву Каховської ГЕС 60 комунальників

623 0
До того ж Київська область підготувала 3 тисячі місць для компактного проживання людей, які опинилися на затоплених територіях.
фото: nv.ua

фото: nv.ua

З Київщини до Херсонщини вирушили 60 комунальників для ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС. Про це повідомляє КОВА.

Сформовані бригади працюватимуть над відновленням електромереж, розчищенням територій, збором та вивозом сміття, ремонтом каналізаційних мереж тощо.

Також з моменту підриву греблі, в тому числі завдяки підтримці міжнародних організацій та волонтерів, Київщина відправила до Херсонської області гуманітарні вантажі: човни, станції регенерації-очистки води, генератори, мотопомпи, паливо, питна вода, харчові продукти, одяг, ліки тощо.

До того ж Київська область підготувала 3 тисячі місць для компактного проживання людей, які опинилися на затоплених територіях.

Нагадаємо, у ніч на 6 червня росіяни підірвали Каховську ГЕС, яку вони контролюють понад рік. Унаслідок цього затопило міста та села нижче по Дніпру. В Укргідроенерго повідомили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і не підлягає відновленню. В ОК Південь уточнили, що зруйнована не вся дамба, але пошкодження є значними.

Україна розпочала евакуацію з підконтрольних територій правобережжя Херсонської області, тоді як на захопленому окупантами лівобережжі, яке постраждало від затоплення значно більше, розгортається катастрофа.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!