Київщину відвідав прокурор Міжнародного Кримінального Суду та депутати Європарламенту

1152 0
1 березня Київщину відвідали дві делегації: дивились на руйнування та обговорювали можливості для посилення співпраці.
Фото: власний колаж

Фото: власний колаж

Сьогодні генпрокурор Андрій Костін спільно з прокурором Міжнародного Кримінального Суду Карімом Ханом оглянули місця воєнних злочинів на Київщині. Про це повідомили в пресслужбі Офісу генпрокурора.
 

«У ході візиту Андрій Костін та прокурор МКС Карім Хан оглянули місця воєнних злочинів рф на Київщині, зруйновані внаслідок обстрілів об’єкти інфраструктури. Зокрема вони відвідали багатоквартирний будинок у Вишгороді, який у листопаді 2022 року обстріляли військові країни-агресора» йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Костін і Хан обговорили можливості для посилення співпраці, складнощі та виклики, з якими доводиться стикатися, та шляхи їх подолання.

Читайте також: скільки об'єктів залишилося відновити на Київщині

Нагадаємо, генпрокурор Костін повідомляв, що результати розслідування Міжнародного кримінального суду російських воєнних злочинів в Україні можна буде побачити уже цього року.

У березні минулого року МКС розпочав власне розслідування російських воєнних злочинів в Україні, після завершення слідства справа буде направлена на розгляд МКС.

Також сьогодні до Бучі приїхала делегацію депутатів Європарламенту. Про це повідомляє Бучанська міська рада.

У складі делегації були 8 депутатів «Європейської народної партії» на чолі з головою партії Манфредом Вебером. Серед учасників групи також був присутній постійний доповідач по Україні у Європарламенті Міхаель Ґалер.

Читайте також: чиїм коштом відбудовують бучанські будинки 

Разом із міським головою та настоятелем Храму Апостола Андрія Первозванного євродепутати побували на місці масового поховання 116 вбитих росіянами бучанців. Оглянули фотосвідчення звірств та руйнувань, які російські окупанти завдали місту.

Мер Бучі Анатолій Федорук зазначив, що ключовою темою співпраці залишається відновлення зруйнованої інфраструктури та продовження потужної підтримки ЄС і міст-побратимів.

Додамо, у Бучі масово ремонтують та зводять будинки, пошкоджені через вторгнення росії. До кінця весни планують відновити понад 100 осель, загалом на Київщині відбудували більш як 10 тисяч об'єктів.

Ігор Ющенко

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!