Смерть при пологах. Суд виніс вирок акушерці зі Львівщини

3814 0
Засуджена свою вину у суді не визнала.
Фото умовне

Фото умовне

На Львівщині суд виніс вирок акушерці, яку звинуватии у бездіяльності професійних обов’язків, що призвило до смерті дитини при пологах. Про це стало відомо з Єдиного державного рестру судових рішень.   

Як йдеться у вироку суду, 18 грудня 2016 року у породіллі виникло передчасне часткове відшарування плаценти, що викликало потребу у проведенні Кесарського розтину, на яку в лікарів було 15 хвилин. Акушерка не розпочала підготовку до проведення ургентної операції, і не повідомила завідувача відділення про даний випадок, відповідно вчасно не прийняла рішення про зміну тактики розродження та в подальшому ведення пологів. Операцію провели через понад дві години. Як наслідок, халатність лікарки призвела до смерті дитини.  

Читайте також: Львівські лікарі виходили немовля з небезпечним захворюванням шлунково-кишкового тракту

«Попередити анатальну загибель плоду можна було попередити терміновим кесарським розтином. Якби операція була розпочата о 6-7 ранку, плід був би живий. Якщо є кров`янисті виділення, то це вже має занепокоїти лікаря і жінку везуть в операційну. За всі наслідки, що відбуваються у відділенні, несе відповідальність черговий лікар. Щодо налагодження організаційної роботи в середині лікарні, то це питання не відноситься до експертного дослідження», – йдеться у повідомленні.

Свою вину засуджена у суді не визнала, зазначивши, що таку операцію вона не могла розпочати, адже може тільки асистувати. У судді просила про виправдувальний вирок. 

Опираючись на покази свідків та очевидців, суд виніс вирок за статтею ст. 140 ККУ (Невиконання чи неналежне виконання медичним або фармацевтичним працівником своїх професійних обов'язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки для неповнолітнього) у вигляді 2 років позбавлення волі. Та на підставі ст. 49 ККУ жінку звільнили від кримінальної відповідальності. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!