Львівщина додатково отримає майже 24 тисячі доз вакцини від кору

1876 0
Ідеться про вакцину КПК виробництва США.
фото: nashamama.com

фото: nashamama.com

Міністерство охорони здоров’я розподілило 392 200 доз вакцини КПК американського виробництва між регіонами України. Поставка вакцини у західні регіони, зазначають в МОЗ, є пріоритетною, адже тут – найбільша кількість випадків захворювання на кір. Відтак, Львівщина отримає 23 830 доз вакцини на суму 3 млн 723 тис. грн.

Читайте також: Що потрібно знати про вакцинацію. Відповіді на популярні питання

Далі, кажуть в міністерстві, обласна держадміністрація має розподілити вакцину в межах області.

«За умови планового середньомісячного споживання вакцин всі області мають необхідну кількість вакцин з багатомісячним запасом», – каже перший заступник генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України Віктор Ляшко.

Читайте також: Як перевірити якість вакцини від кору. Рекомендації МОЗ

У МОЗ додають, що усі вакцини якісні та ефективні, прекваліфіковані Всесвітньою організацією охорони здоров’я і закуплені Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) за кошти державного бюджету на замовлення Міністерства охорони здоров’я. Додамо, безоплатно зробити щеплення КПК та надолужити пропущені дози вакцини можуть усі діти до 18 років, а також дорослі з груп ризику: військові, учасники Операції об’єднаних сил, студенти, освітяни і медики.

Наступна поставка вакцин проти кору, паротиту та краснухи запланована на кінець грудня 2018 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!