Львівщина сьогодні прощається з двома Героями. Ким вони були

1783 0
Захисники загинули на російсько-українській війні.
фото умовне/ твоє місто

фото умовне/ твоє місто

Сьогодні Львівщина прощається із двома захисниками. Юрій Кінаш та Олег Пилюк загинули за незалежність України.

Джерело: Львівська ОВА. 

Що відомо про Героїв

Юрій Кінаш («Вікінг»). Львів’янин. Із початком повномасштабного вторгнення рф добровольцем став на захист Батьківщини від російських окупантів до лав 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ ЗСУ. Під час проходження служби здобув звання «лейтенант». За особисту мужність воїна нагородили почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «За досягнення у військовій службі» I-го ступеня. У Юрія Кінаша залишилися батьки, вітчим, сестра, племінниця та кохана дівчина.

Олег Пилюк. Мешканець міста Червоноград Львівської області. Брав участь у бойових діях у 2014-2016 роках, а в серпні 2021 року, підписавши контракт з 24 окремою механізованою бригадою імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ ЗСУ, знову  пішов на захист Батьківщини. Був головним сержантом. Проходив службу у в/ч 0998. Загинув 20 березня 2022 року в місті Попасна, що на Луганщині.

Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!