Сьогодні Львівщина прощається з шістьма захисниками. Що про них відомо

23842 0
Герої загинули за незалежність України.
фото: твоє місто

фото: твоє місто

У вівторок, 19 вересня, на Львівщині прощаються із шістьма захисниками. Богдан Мицак, Андрій Кузьмів, Сергій Лесніченко, Володимир Кузенко, Роман Найда, Олег Колесніков загинули, боровшись за незалежність України. Про це повідомила пресслужба ЛОВА.

Що відомо про Героїв

Богдан Мицик. Уродженець смт. Верхнє Синьовидне Сколівської громади. Захищати українські землі пішов на початку січня 2023 року. Старший стрілець десантно-штурмового відділення десантно-штурмового взводу ІІ батальйону військової частини А 2582. Загинув 22 серпня 2023 року при виконанні бойового завдання біля н.п Роботине на Запоріжжі.

Андрій Кузьмів. Житель села Сивороги Перемишлянської громади. У 2014 році воював в АТО. Від початку повномасштабного вторгнення пішов добровольцем, мав звання молодшого сержанта. Загинув 13 вересня 2023 року під час ворожої атаки в районі населеного пункту Копані Запорізької області. У захисника залишились батьки,  дружина, діти, сестра та три брати, які зараз на передовій і бабуся з дідусем. 

Сергій Лесніченко. Уродженець міста Борислав. Від початку повномасштабного вторгнення став на захист України. Був звʼязківцем. Ніс службу в складі 63 бригади на Херсонщині, Миколаївщині, Донеччині, воював під  Бахмутом. Занедужавши, приїхав додому на лікування. 16 вересня воїн помер.  У нього залишилися мама й тато, двоє сестричок. 

Володимир Кузенко. (фото не надали) Уродженець села Вовчатичі Ходорівської громади. Брав участь у бойових діях в Афганістані, захищав незалежність та територіальну цілісність України, як учасник АТО. Призваний на військову службу в жовтні 2018 року. Після повномасштабного вторгнення також пішов захищати рідні землі. Останнім часом був військовим інструктором в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки, більш відомому як «Яворівський військовий полігон», молодший сержант, старший водій автомобільного взводу роти матеріального забезпечення військової частини А 3618. Помер від недуги 14 вересня 2023 року.

Роман Найда. Львів’янин. Під час повномасштабного вторгнення боронив країну у складі 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Загинув, виконуючи бойові завдання на східному напрямку. У захисника залишилися племінники.

Олег Колесніков. Львів’янин. Під час повномасштабного вторгнення боронив країну у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.  У захисника залишилися дружина, мати, брати, теща та племінники.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

Юлія Кметик
 
Фото: ЛОВА
 
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!