Сьогодні на Львівщині прощаються із сімома захисниками. Фото

10775 0
Герої загинули борючись за незалежність України.
ФОТО УМОВНЕ / ТВОЄ МІСТО

ФОТО УМОВНЕ / ТВОЄ МІСТО

Сьогодні Львівщина прощається із захисниками Петром Чудяком, Іваном Переймою, Михайлом Матківським, Іваном Мельником, Василем Задорожнім, Іваном Назаренком та Ігорем Сподарем. Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА. 

Ким вони були

Петро Чудяк. Житель села Кожичі Івано-Франківської громади Яворівського району. Із початком повномасштабного російського вторгнення став на захист України від окупанта. Загинув 31 серпня 2023 року на Луганському напрямку – в районі населеного пункту Кузьміне. Воїну було 38 років. В Героя залишилась мама, дружина, двоє дітей – син Матвій (4 роки) та дочка Ангеліна (7 років), брати та сестри.

Іван Перейма («Моцарт»). Народився в селі Демня Тростянецької громади Стрийського району. Із початком повномасштабної війни Герой здобув військову спеціальність стрільця протитанкової зброї та доєднався до лав 1-го механізованого батальйону 117-ї окремої механізованої бригади, де одразу став командиром протитанкового відділення. Рятуючи побратима від дрона-камікадзе, загинув при виконанні бойового завдання неподалік села Роботине Запорізької області.

Михайло Матківський. Народився в селі Опори Східницької територіальної громади Дрогобицького району. Із початком повномасштабного російського вторгнення був мобілізований до лав ЗСУ. Брав участь у військових операціях, боях в Запорізькій, Миколаївській, Луганській і Донецькій областях. Загинув захисник внаслідок осколкового ураження та вибухової хвилі в районі населеного пункту Північне Донецької області. 

Іван Мельник. Народився та проживав у селі Верчани Стрийської громади. Добровольцем вступив до лав ЗСУ у вересні 2022 року. Був молодшим сержантом, водієм відділення управління зенітно-ракетної батареї військової частини. Помер 29 серпня 2023 року в зоні військової служби від хвороби.

Василь Задорожний. Народився у Львові. Проживав у селі Зіболки Львівської області. Виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції спершу у лавах добровольчого батальйону «Айдар», далі – у складі полку «Азов». Протягом довгого періоду боронив місто Маріуполь Донецької області. Із першого дня повномасштабного вторгнення добровільно повернувся на фронт, боронив державу у лавах 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ. Брав участь у найважчих боях, зокрема, у визволенні Харківщини від окупантів. За особисту мужність був відзначений Почесним нагрудним знаком Головнокомандувача ЗСУ «Сталевий Хрест». У захисника залишилися мама, брат та інші близькі родичі. 

Іван Назаренко. Народився в місті Якутськ (російська федерація). У 2006 році разом з родиною повернувся в Україну. У 2021 році підписав контракт із Національною гвардією України, проходив військову службу в Харкові. У перший день повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини від окупантів до лав 3-ї бригади оперативного призначення імені полковника Петра Болбочана Східного оперативно-територіального об’єднання НГУ. Виконував завдання на південному та східному напрямках. У воїна залишилися батьки, сестра та молодший брат.

Ігор Сподар. Львів’янин. Впродовж 2015-2016 років виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у лавах 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців оперативного командування «Північ» Сухопутних військ ЗСУ. Із початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини від окупантів до складу 116-ї окремої механізованої бригади 10-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗСУ. Воював на південному напрямку. У Ігоря Сподара залишилися сестра, брат та хрещена донька.

Нагадаємо, що  Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!