Львівська ОВА просить уряд дати коштів на будівництво прикордонних доріг

584 0
Разом з тим планують будівництво північної об’їзної Львова.
фото: твоє місто

фото: твоє місто

Через відкриття нових пунктів пропуску на кордоні із Польщею Львівська обласна військова адміністрація звернулася до уряду з проханням виділити кошти для реконструкції і будівництва прикордонних автошляхів. Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

«Щоб пункти пропуску з Польщею почали повноцінно працювати, нам треба розширювати дорожню інфраструктуру. Ми звернулися до уряду щодо можливості виділення коштів на будівництво доріг у прикордонній зоні, аби зв’язати ці пункти пропуску в єдину систему. Щоб водії, знаючи, де менші черги, могли вирішувати, де їм перетнути кордон, долаючи меншу відстань та обираючи найкращі для себе маршрути», – каже він.

Читайте також: За кошти польського кредиту на Львівщині ремонтують дві дороги. Що мають зробити

Зокрема очільник області зазначив, що завдяки розширенню подвоїли спроможності пункту пропуску «Краківець». Щоб він працював повноцінно, треба розширити трасу «Краківець – Львів». Це, за його словами, дасть змогу зняти навантаження на трасу і пришвидшить рух зі Львова до кордону. Разом з тим планують будівництво північної об’їзної Львова. Там уже викуплені земельні ділянки, завершений проєкт, є кредит Світового банку.

«Як на мене, зараз саме час цю справу довести до кінця і зробити нормальне сполучення між Україною та Європою. Використання транзитно-транспортного потенціалу Львівщини дасть поштовх пожвавленню євроінтеграційних процесів. Я вірю, що фінансування знайдеться», – додав голова ОВА.

Стосовно пунктів пропуску на кордоні з Польщею, то Козицький зазначив, що цього року відкрили тимчасовий перехід в Нижанковичах – це дозволило розвантажити інші ПП. Ділянка кордону розташована у Самбірському районі. Виїхати за кордон через новий пункт можуть водії з порожнім транспортом комерційного призначення. Наразі ведуть роботи з модернізації та розширення ПП «Шегині», кошти на які передбачені угодою, підписаною з Польщею ще перед великою війною. Також ведуть перемовини з Люблінським і Підкарпатським воєводствами, щоб створити по одному додатковому пункту пропуску з кожним, що відкриє нові можливості логістичних шляхів.

Читайте також: Мільярди «Великого будівництва», або Чому на Львівщині першу платну дорогу збудують не скоро

Нагадаємо, ще в червні минулого року у ЛОВА та Служба автомобільних доріг у Львівській області повідомляли, що через воєнний стан на Львівщині не проводять жодних робіт, як-от капітальних ремонтів, реконструкцій чи поточних середніх. Працювали лише на тих ділянках, де передбачені кошти у межах польського кредиту. Так, приміром, ремонт прикордонної дороги «Самбір  Нижанковичі» мали завершити до кінця минулого року, але роботи ще тривають. На якому вони етапі та як працюють дорожники на автошляху Т-14-04 Червоноград – Рава-Руська, читайте тут.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!