Львівські медики врятували 2-річного хлопчика, який впав у яму з гноєм

2491 0
У лікарню хлопчик поступив у стані середньої важкості із діагнозом аспіраційна пневмонія.
Фото умовне

Фото умовне

Львівські лікарі виходили 2-річного хлопчика, який впав у вигрібну яму з гноївкою. Дитина пробула у рідині приблизно 2-3 хвилини. Про це повідомила пресслужба лікарні «Охматдит»

Як йдеться у повідомленні, 2-річний Сергій грався на подвірʼї біля дому, а мама хлопчика на кілька хвилин підбігла до молодшої 7-місячної дитини. У той час Сергій раптово впав у вигрібну яму із гноївкою. 

У лікарню хлопчик поступив у стані середньої важкості із діагнозом аспіраційна пневмонія – патологічний стан, який розвивається внаслідок потрапляння в нижні дихальні шляхи орофарингеального секрету, крові або сторонніх тіл.

Читайте також: Львівські медики видалили рідкісну кісту на оці 11-річної дівчинки

«Хлопчик ковтнув гною і частина рідини потрапила у дихальні шляхи. Завдяки злагодженим діям поступово стан дитини стабілізувався. Хлопчика вже виписали додому», – розповіла лікар-пульмонолог Марія Синенька.

Нагадаємо, львівські медики допомогли стати на ноги 2-річній дівчинці з церебральним паралічем. Дитина не могла ходити через ураження центральної нервової системи.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!