Львівські медики врятували жінку з Авдіївки, яка отримала важке поранення через влучання ворожих ракет

1724 0
У жінки діагностували мінно-вибухову травму: багатоуламкове поранення правої гомілки з дефектами м'яких тканин та опіки обличчя.
Фото: Перше ТМО

Фото: Перше ТМО

Медики львівської лікарні Св. Пантелеймона понад місяць рятують 34-річну Оксану з Авдіївки, що на Донеччині, яка отримала важкі поранення внаслідок влучання ворожої ракети. Росіяни влучали в дім жінки чотири рази в одне і те ж місце. У результаті господиня отримала опіки обличчя і їй відірвало частину кістки на нозі. Про це повідомляє Перше ТМО Львова.

Читайте також: Львівські лікарі врятували жінку, родину якої обстріляли на Донеччині

Коли почався обстріл, 34-річна Оксана з чоловіком Станіславом були на подвір’ї. Ракети почали прилітати одна за одною і подружжя впало на землю. Чоловік вцілів, а Оксану зачепило уламком. Поранену дружину відніс він в дім, а згодом друзі допомогли дістатися до місцевої лікарні. 

У жінки діагностували мінно-вибухову травму: багатоуламкове поранення правої гомілки з дефектами м'яких тканин та опіки обличчя. Лікували місяць, потім евакуаційним потягом доправили до лікарні Св. Пантелеймона, де до лікування долучилася мультидисциплінарна команда.

Читайте також: Львівські лікарі лікують 17-річного хлопця, в руках якого вибухнула пляшка

Спеціалісти відділення травматології та ортопедії Центру травми наклали апарат зовнішньої фіксації на ушкоджену ногу, лікарі Центру хірургії взялися доліковувати рани, а фахівці з реабілітації доєдналися, щоб поставити Оксану на ноги.

Попри пережите, жінка радіє, що ніхто із її рідних не постраждав. В Оксани та Станіслава двоє синів: 11-річний Роман та 14-річний Кирило. Разом із сім’єю вони прагнуть повернутися додому і під завалами відшукати колекцію мініатюрних автомобілів синів. Хлопці хочуть жити у Авдіївці і вже розробляють проєкт, аби з батьком відбудувати свій дім.

Нагадаємо, у львівській до лікарні доправили евакуаційним потягом 17-річного Павла з с. Долина Донецької області, в руках якого вибухнула замінована пляшка.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!