Львівській міськраді після 12 років судів вдалось скасувати реєстрацію ще одного МАФу

1748 0
Йдеться про маф розміром 56,5 кв.м. за адресою Пасічна, 60.

Личаківський районний суд задовольнив позов Львівської міської ради про скасування державної реєстрації права приватної власності ТзОВ«Салон «ЖЕ-О-ЗЕ» і ПП «Мадич» на об`єкт нерухомого майна загальною площею 56,5 кв.м. за адресою Пасічна, 60. 

Джерело: Єдиний державний реєстр судових рішень 

Як зазначено в судовому рішенні, Львівська міська рада зсилалася на те, що вона є власником землі, на якій розташований МАФ і вона не здавала її в оренду чи власність. А також не давала дозвіл на встановлення там тимчасової споруди. 

Незважаючи на це, на вказаній земельній ділянці розміщено магазин площею 56,5 кв.м. і рішенням Господарського суду Львівської області від 23 грудня 2011 року право власності на нього визнано за ТзОВ «Салон «ЖЕ-О-ЗЕ». В подальшому Львівський апеляційний господарський суд прийняв постанову, якою скасував вищезгадане рішення Господарського суду Львівської області, проте до цього Обласне комунальне підприємство Львівської облради «БТІ та ЕО» зареєструвало право власності на будівлю магазину за ТзОВ «Салон «ЖЕ-О-ЗЕ», яке 16 лютого 2012 року на підставі договору купівлі-продажу відчужило це приміщення магазину на користь ПП «Мадич». 

Читайте також: Львівська міськрада продала земельну ділянку за 27 мільйонів гривень

Проте магазин є тимчасовою спорудою, а отже на нього не могли реєструвати ні право власності, ні його відчудження. 

У зв’язку з цим Личаківський районний суд визнав позовні вимоги ЛМР обґрунтованими та задовольнив їх, скасувавши державну реєстрацію права власності ТзОВ «Салон «ЖЕ-О-ЗЕ» і ПП «Мадич» на нерухомий об’єкт. 

Нагадаємо, що Господарський суд м. Львова відмовив в задоволенні позову Львівської міськради. У ньому йшлось про скасування права приватної власності товариства з обмеженою відповідальністю «Перехрестя» на зруйновану шашличну, що розташована на вул. Поліська, 2. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!