Львівський інженер створив для війська «евакобус»

1839 0
Михайло Палюх, конструктор зі Львова, розробив та втілив у життя ідею створення медичного «евакобуса». За основу інженер узяв стандартний львівський автобус ЛАЗ «Лайнер 9».
фото: lvivexpres.com

фото: lvivexpres.com

Зараз «евакобус» знаходиться на «озброєнні» у 66-му госпіталі. Цей транспорт може перевозити за один раз 29 поранених бійців. Розташування нош продумано так, що вони під певним кутом були нахилені до вікон. Це унеможливлює скачування хворого з них. Із автобусу вилучили усі стандартні крісла. Їх частково замінили лавки-трансформери вздовж салону. За потреби ці лавки можна підняти, щоб збільшити прохід, або навпаки опустити, утворивши додаткові місця для сидіння або лежання.

Читайте також: Львівські діти зібрали 20 тисяч гривень для воїнів АТО

Конструктор зі Львова значно посилив каркас автобуса: додав комбіновані та мобільні опори, які за потреби ховаються під стелю і не заважають роботі лікарів. Також передбачені спеціальні полички-кріплення для медичного обладнання й медикаментів. У самій машині встановлено посилювач току, який зі звичайної напруги автомобільного акумулятора робить 220 вольт. Це дає можливість підключати реанімаційну апаратуру. М’які ресори та ходова лайнера дозволяють транспортувати поранених швидко та без зайвих поштовхів.

Джерело: Експрес. Львівські новини.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!