Ціну зменшили у два рази. У Львові повторно виставили на продаж приміщення, де обіцяли відновити кінотеатр

4178 0
Йдеться про частину будівлі кінотеатр «Сфінск».
ФОТО: РОМАН СТАРЕЦЬКИЙ / ФЕЙСБУК

ФОТО: РОМАН СТАРЕЦЬКИЙ / ФЕЙСБУК

У Львові повторно виставили на продаж нежитлові приміщення у підвалі, першого поверху та антресолі за адресою вул. Хмельницького Б.,11, де колись міськрала обіцяли відновити кінотеатр. Перший аукціон з початковою ціною понад 20 млн 400 тис. грн 9 червня не відбувся. Ще 8 червня на електронному майданчику «Prozzoro продажі» з’явилось оголошення про новий аукціон на продаж цієї ж будівлі, ціна якої становить понад 10 млн 239 тис. грн.

Читайте також: Підземний паркінг, або остання крапля терпіння від ЮНЕСКО

Йдеться про нежитлові приміщення колишнього кінотеатру ім. Богдана Хмельницького загальною площею 550.2 м². Ці приміщення є частиною пам'ятки архітектури місцевого значення, яка занесена до Державного реєстру нерухомих пам'яток України. Завершення прийому пропозицій – 15 червня. Аукціон проведуть 16 червня. 

Нагадаємо, що 2019 році, перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко презентував інвестиційний проєкт зі створення просвітницько, культурно-розважального простору на базі колишнього кінотеатру імені Богдана Хмельницького. Кінотеатр тут функціонував від 1913 року. Інвестиційний проєкт погодили на сесії ЛМР, після чого мали  оголосити конкурсу. Проєкт складався з двох компонентів: реставрації фасадів та реставрації будівель усередині. Зокрема на першому поверсі пропонували розмістити невеликий кінотеатр на 40 глядачів, фойє з шоурумом, фудзону, коворкінг, вбиральні та мультифункційний хол.

Довідка

У будинку за сучасною адресою вул. Богдана Хмельницького, 11 колись працював кінотеатр зі зміною назв і власників: «Сфінкс» (1913–1918, 1926–1933), «Мева» (1933, 1941–1944), «Адрія» (1933–1939), «Кінотеатр ім. 17 Вересня» (1946–1949). З 1949 р. він називався «Кінотеатр ім. Б. Хмельницького». У 1990-х рр. основу репертуару складали стрічки індійського виробництва. У 2007 р. Львівська міська рада ухвалила рішення про ліквідацію Державного комунального підприємства «Кінотеатр ім. Богдана Хмельницького».

Додамо, що сам будинок звели у 1912 році за проєктом Міхала Уляма на замовлення власника Соломона Рогатина на місці попереднього триповерхового будинку. На перших поверхах були пивниці, а вище – квартири, які здавали в оренду. Будинок №5 звели у 1912-1913 роках як прибутковий будинок у стилі модерн. На перших поверхах були магазини і пивниці, а на других – квартири.

_______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!