Львівський суд не задовольнив позов міської ради щодо приміщення, яке належало росіянам

2560 0
Львівська міськрада вимагала повернути приміщення на вул. Городоцькій, 4 і скасувати на нього право власності.
Фото: Городоцька, 4/Google Maps

Фото: Городоцька, 4/Google Maps

Господарський суд Львівської області не задовольнив позов Львівської міської ради щодо скасування права власності ТОВ «Хлібосол» на приміщення, що розташоване на вул. Городоцька, 4. Розмір нежитлових приміщень за цією адресою – 104,5 кв.м і 41,8 кв.м, також у справі йдеться про приміщення у підвалі розміром 116 кв.м.

Джерело: Єдиний державний реєстр судових рішень 

На підставі рішення Пустомитівського районного суду Львівської області від 15.01.2007 за певними фізичним особами було зареєстровано право власності на нежитлові приміщення підвалу та нежитлові приміщення 1-го поверху. У 2012 році, внаслідок судових тяганин, зазначені об’єкти відійшли у власність ТОВ «Хлібосол».

Львівська міська рада заявила на засіданні про право власності на цілий будинок за цією адресою, посилаючись на рішення Шевченківського райвиконкому м. Львова №192 від 14.04.1987. Та цей факт суд відкинув, адже на момент цього рішення деякі з квартир вже були приватизовані, а отже право власності на цілий будинок не підлягало реєстрації.

«За таких умов, зважаючи на те, що усі квартири і нежитлові приміщення у багатоквартирному будинку добровільно вибули із власності позивача, а саме були приватизовані та/або відчужені позивачем, то саме співвласники цих квартир і нежитлових приміщень можуть звертатися до суду із позовами про витребування майна», – йдеться у рішенні суду. 

Читайте також: «Список Садового» та шість компаній з російськими власниками у Львові

Зазначимо, що це тільки перша інстанція суду, а отже позивач може подати апеляцію та оскаржити це рішення. 

Також додамо, що раніше кінцевими бенефіціарами та співвласницями ТОВ «Хлібосол» були громадянки рф Юлія та Наталія Тимошенко. Проте станом на сьогодні у аналітичній системі YouControl вказано, що власниками є ТОВ «Альфа-Аеротурсервіс» та громадянин України Віктор Тимошенко.  

Нагадаємо, що 30 травня, Західний апеляційний господарський суд Львова відклав розгляд справи щодо скасування реєстрації права постійного користування земельною ділянкою ТОВ «Галінвест» та скасування реєстрації права власності на тимчасовий продовольчо-промисловий центр позаду Оперного театру, де був колишній ринок «Добробут».

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!