Весна пробуджує дівочі голоси. Львів'ян запрошують на етно-мюзикл

1206 0
Прем'єра театрально-співочого проєкту відбулася вчора, 23 квітня.
Фото: Oleg Liadyk

Фото: Oleg Liadyk

В Першому театрі у Львові відбулася прем'єра театрально-співочого проєкту «Джереґеля. ВеснянОчки». Етно-мюзикл створили у жанрі дівочого ритуалу закликання весни.

«Весна пробуджувала дівочі голоси до співу, з якого виростали мрії та сподівання любові. Змагання, дражнилки, гаївки, веснянки, лічилки – весь цей дитячий та дорослий весняний фольклорний спадок українців ми сплели в співочі джереґелі», – зазначили організатори.

Художниками по костюмах для вистави є заслужена художниця України Дарія Зав’ялова, Олена Зотова. Художниця по декору – Вікторія Поглод. Музичною режисеркою стала Богдана Бончук, а режисеркою-постановницею Лариса Діденко. Керівницею проєкту стала в.о. директора-художнього керівника Ірина Артим'як.

«Запрошуємо розділити з нами це свято, набутись в радісній зустрічі з весною, як робили давні люди», – кажуть у Першому театрі.

Насолодитись етно-мюзиклом «Джереґеля. ВеснянОчки» можна 14 і 27 травня о 16:00 в Першому  академічному українському театрі для дітей та юнацтва, що на вул. А. Гнатюка, 11. Вартість квитка складає 200 грн. Придбати їх можна тут.

Нагадаємо, що у час війни львівські театри продовжують тримати свій фронт та допомагати тим, хто цього потребує. Tvoemisto.tv зібрало у добірку їхні репертуари на квітень цього року за посиланням.

Фото: Oleg Liadyk

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!