Чи можлива ротація бійців, які давно воюють та як у Львові ревіталізували Фабрику повидла. Підсумки доби

1039 0
Нині 16 листопада та 631 доба героїчного протистояння російській агресії.

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки пролунав о 14:37, відбій – о 17:20. Відбувся зліт МіГ-31К.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 65 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 12 ударів по районах зосередження противника та ще 3 – по його ЗРК. Уражено 13 артилерійських засобів, склад боєприпасів та ворожий засіб протиповітряної оборони.

Крім того, сьогодні вночі окупанти знову завдали чергових ракетно-авіаційних ударів по Україні, триває атака БпЛА типу «Shahed-136/131».

Читайте також: У центрі Львова затримали ексдепутата, який переправляв ухилянтів за кордон. Михайла Міхняка уже доправили у СІЗО, де він перебуватиме до того часу, поки пенітенціарна служба визначить виправну колонію, де він відбуватиме покарання.

Та: Львів виділив кошти виробникам дронів. Хто може отримати грант і що для цього треба. Кожна окрема компанія може отримати до одного млн грн.

А також: Друга зима в окопах. Чи можлива ротація бійців, які давно воюють. Наприкінці минулого тижня у Львові та в кількох інших містах України дружини військових, які воюють більш ніж 18 місяців, уже вдруге провели мирну акцію з вимогою визначити чіткі терміни служби їхніх чоловіків. А також, щоб їх демобілізували, дали відпустки та замінили іншими – тими, що мають такий самий громадянський обов’язок захисту держави. Зокрема, кажуть, що армія для їхніх чоловіків стала «кріпацтвом». Чи можлива за нинішніх умов демобілізація військових? Чи готують заміну тим, що за час повномасштабної війни стали чи не найбільш вправними бійцями?Які ризики загрожують нашій країні, якщо з поля бою підуть найкращі? Відповіді на ці запитання дізнавалося Тvoemisto.tv.

Акцент дня: Тут виробляли вино і повидло. Як у Львові ревіталізували Фабрику. Після восьми років ревіталізації у Львові врешті відкриють, мабуть, найбільший в місті центр сучасного мистецтва. Чи не кожен львів’янин чув про «Фабрику повидла» на Підзамчі – це саме те приміщення, де запрацює новітній Jam Factory Art Center. Проте ревіталізація будівлі є одним з прикладів збереження пам’ятки місцевого значення, частина якої була зведена ще наприкінці ХІХ століття. Tvoemisto.tv розповідає, як тут від виготовлення спиртних напоїв, а потім повидла перейшли до мистецьких виставок, кінопоказів і вистав.

Ключові події:

1. Фаріон звільнили з Львівської політехніки. «Відповідний наказ вже підписано ректором. Студенти були, є і завжди будуть потужним рушієм змін та трансформацій», – зазначив міністр освіти та науки Оксен Лісовий.

На цю ж тему: Скандал щодо Фаріон. СБУ відкрила кримінальне провадження проти екснардепки. Її звинуваючуть в образі честі і гідності військових та порушенні таємниці листування.

Та: У Києві демонтували пам’ятник Пушкіну. Парк Багряного остаточно дерусифікували.

А також: На метро «Вокзальна» оздоблення з комуністичною символікою прикрили дерев’яними щитами. Підприємство направило необхідні листи для отримання дозволу на демонтаж більшовицьких вождів, серпа і молота та іншої комуністичної символіки;

2. Незрозумілі оборудки з готівкою у тіні львівського е-квитка. У грудні у громадському транспорті Львова має нарешті запрацювати система е-квитка. Однак і після офіційного запровадження її буде важко назвати повноцінною. Адже пасажири зможуть і надалі оплачувати за проїзд не лише з допомогою «ЛеоКарт», але й банківською карткою і готівкою. Ось тільки різниця у сумах при цьому... шокує.

Читайте також: Комісія КОВА, яка перевіряє відбудову в області, назвала виявлені порушення. Серед них: відставання від графіка робіт; недостатня кількість працівників на об’єктах; незадовільна якість робіт;

3. Ремонт дороги на одній із вулиць Львова завершили. Коли відкриють для проїзду. На вулиці Яворницького ще потрібно встановити дорожні знаки, освітлення та дооблаштувати благоустрій. Тому ще тиждень, приблизно до 22 листопада, тут буде ситуативне обмеження руху.

Читайте також: 3 млн грн шкоди. Під Львовом незаконно вирубали ліс. Йдеться про лісові насадження поблизу сіл Басівка, Годовиця та Ставчани.

Та: Нині не буде води на декількох вулицях Львова. Водопостачання у Залізничному районі відключать з 09:30 до 18:00;

4. Активісти блокують будівельну техніку біля «Будинку з комахами». Правоохоронці не мають бажання припинити правопорушення.

Читайте також: Чоловік, який в’їхав у браму Личаківського кладовища, заплатить понад пів мільйона відшкодування. Інцидент трапився ще у січні цього року;

5. У Києві презентували план заходів до десятиріччя Революції Гідності. Зокрема, відбуватимуться екскурсії, які організовує Музей Майдану, презентації видань, освітні заходи.

Читайте також: Коли львівські школярі підуть на зимові канікули. Школи Львова самостійно визначають дату та кількість днів, коли учні відпочиватимуть. Так деякі матимуть 21 день канікул.

Та: Які вистави можна відвідати цього тижня у Львові. Театри мають щось для кожного шанувальника мистецтва.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!