Львів'янам нагадують про заборону використання салютів і феєрверків у новорічну ніч

975 0
Поліцейські нагадали, що на території Львівщини комендантська година діє з 00.00 до 05.00
Умовне фото

Умовне фото

Правоохоронці закликали мешканців та гостей Львова бути відповідальними і не використовувати піротехнічні вироби у святковий період. Також поліцейські нагадали, що на території Львівщини комендантська година діє з 00.00 до 05.00.

Джерело: Національна поліція у Львівській області

«Правоохоронці й надалі несуть службу у посиленому режимі, основні зусилля скеровуючи на попередження та недопущення вчинення кримінальних злочинів, правопорушень та порушень публічного порядку під час святкування Нового року.Нагадуємо, на території Львівщини комендантська година діє з 00.00 до 05.00! Окрім того, нагадуємо про адміністративну відповідальність за продаж та використання піротехнічних засобів», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Як вимикатимуть світло у Львові у новорічну ніч

У випадку відключень електроенергії правоохоронці Львівщини повідомлятимуть про повітряну тривогу через гучномовці.  Для попередження та оперативного реагування на правопорушення створені додаткові слідчо-оперативні групи, а також мобільні вибухотехнічні групи. 

Читайте також: Стало відомо, чи скасують комендантську годину на Львівщині у новорічну ніч

Зазначимо, за порушення законодавства та недотримання визначених обмежень, пов’язаних із використанням піротехніки, передбачена відповідальність, зокрема:

  • стаття 164 КУпАП (Порушення порядку провадження господарської діяльності). Штраф від 17 до 34 тисяч гривень з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини й грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

  • стаття 182 КУпАП (Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях). Штраф від 85 до 255 гривень для громадян, від 255 до 510 гривень на посадових осіб та громадян.

  • стаття 195-6 КУпАП (Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів). Штраф від 272 до 1700 гривень з конфіскацією піротехнічних засобів.

  • стаття 296 КК України (Хуліганство). Накладення штрафу від 17 до 34 тисяч або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.

Нагадаємо, в Україні в новорічну ніч проти 1 січня комендантську годину не скасують. Правоохоронці перевірятимуть та затримуватимуть порушників. 

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!