Львів’янка просить допомогти зібрати гроші на операцію – це її єдиний шанс на одужання від раку

2300 0
Ірина Филипчук хворіє і отримує хіміотерапію вже восьмий рік.
Фото: Ірина Филипчук/Фейсбук

Фото: Ірина Филипчук/Фейсбук

Львів’янка Ірина Филипчук лікується від лімфоми Ходжкіна – онкозахворювання крові – вже восьмий рік. Після короткотривалої ремісії її стан знову погіршився, тож вона просить допомогти зібрати гроші на операцію, що допоможе їй повністю одужати.

Ірина Филипчук потребує аллогенної трансплантації кісткового мозку від донора. Ідеться про пересадку стовбурових клітин крові, з яких «виростає» нова імунна система.

«Це одна з найдорожчих та найскладніших у реабілітації операцій на сьогодні, але водночас і єдиний шанс позбутися мого виду раку (лімфома Ходжкіна) назавжди. Якщо не вона — тоді так і проходити мені хіміотерапію до кінця своїх недовгих днів. А це, якщо продовжувати в тому ж дусі, приблизно років п'ять», – говорить Ірина Филипчук.

Читайте також: Відважні. Відверті історії жінок, які подолали рак

Вона додає, що відновлення після такої операції може тривати 2-3 роки, з яких перший рік – на строгому карантині. Утім наразі іншого варіанту у неї не залишилось.

«Доки жевріла надія, що мені допоможе простіше лікування, доти я старанно уникала аллоТКМ. Пішло погіршення. Попередній річний цикл імунотерапії вивів мене в ремісію, та я відразу знала, що рак повернеться, статистика безжальна. Єдиний варіант, що все, нарешті, стане добре – аллоТКМ», – каже Ірина Филипчук.

Вона додає, що віднедавна Україна оплачує такі операції, але не повністю – лише процедуру пересадки і мінімальний період реабілітації. А до операції, говорить Ірина Филипчук, ще потрібно підготуватись.

Вона зазначає, що в Україні таких операцій ще не роблять, тож потрібно вибрати клініку в Іспанії або Туреччині, де процедура коштуватиме орієнтовно 100 тисяч євро.

Ірині Филипчук потрібна допомога, щоб зібрати орієнтовно 25 тисяч євро на підготовку до операції та реабілітацію після неї.

Переказати допомогу можна на картку Приватбанку із вказанням у призначенні платежу «Благодійність»: 4149 6293 9082 7038 – у гривні, 5168 7427 2087 1866 – у доларах (Филипчук Ірина Сергіївна).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!