Львів'янин відсудив 200 тисяч за авто, на яке впала снігова брила

1884 0
Потерпілий також вимагав 50 тисяч моральної компенсації, але суд моральну шкоду оцінив у 5 тисяч гривень
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Львів’янин відсудив у ПАТ «Ірокс» 242 тисячі гривень матеріальної та моральної шкоди за розбитий автомобіль. Його розтрощило сніговою брилою, що впала з даху будинку. Це сталось у лютому цього року. Пишуть «Наші гроші Львів» з посиланням на ухвалу суду від 16 вересня 2021 року.

Читайте також: Львів'янка зламала ногу на нерозчищеній дорозі. Каже, що подаватиме до суд

У лютому цього року снігова брила разом із снігоутримувачем впала на автомобіль «Mitsubishi Outlander XL», припаркований біля восьмиповерхового житлового будинку на вулиці Бальзака. В автомобілі було пошкоджено капот, дах, кришку багажника, передній бампер, дверцята та розбите лобове скло.

Правоохоронці зафіксували шкоду та усі обставини. На місцях, де був припаркований автомобіль, не було жодних вказівок про небезпеку. Відповідальним за прибирання снігу в даному випадку був відокремлений підрозділ компанії «Ірокс», а не комунальні підприємства.

Відтак Шевченківський районний суд Львова стягнув з ПАТ «Ірокс» 242 тисячі гривень матеріальної та моральної шкоди на користь власника автомобіля. Потерпілому також виплатили моральну шкоду – до 5 тис. грн. Щоправда потерпілий оцінював її у суму 50 тис.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!