Політична реклама

Львову бракує хоспісів

2294 0
У Львові є одна лікарня «Хоспіс» на 30 ліжок. Також відділення паліативної допомоги є при міських лікарнях №4 та 5.

Однак цього недостатньо на місто потрібно мінімум три хоспіси, - заявив головний лікар Львівської лікарні «Хоспіс», Заслужений лікар України Євген Москвяк.

Головний лікар львівського хоспісу розповів, що у медзакладі перебувають пацієнти, для яких поставлений незворотній діагноз, для яких усі засоби лікування вичерпані. У склад паліативної медицини входить симптоматична терапія (усунення окремих симптомів захворювання, до прикладу, болю) та індивідуальний догляд.

Також медики надають допомогу і родичам смертельно хворих. Лікар зазначив, що львівський хоспіс приймає хворих з 1997 року.

На сьогодні 30 місць на Львів це дуже мало. Місту потрібно на сьогодні три хоспіси. У Львові нараховується приблизно 53 тисячі 364 онкохворих, які потребують паліативної допомоги. Кількість інших тяжко хворих така сама, – зазначив Євген Москвяк і додав, що на Львівщині є лише два стаціонари, де надають паліативну допомогу: у Сокальській та Старосамбірській районних лікарнях.

Фахівець підкреслив, що завдяки допомозі у лікарні тривалість життя хворих можна збільшити від кількох місяців до кількох років.

Джерело: Zik


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!