Мешканець Львівщини за 3 тисячі доларів допомагав ухилянтам виїхати з країни

826 0
Правоохоронці затримали чоловіка «на гарячому».
Умовне фото

Умовне фото

На Львівщині під час проведення комплексних заходів затримали організтора незаконного перетину кордону для військовозобов’язаних. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

41-річний мешканець Львівщині гарантував потенційним втікачам допомогу у виїзді за межі України під виглядом водіїв однієї з благодійних організацій за 3000 доларів.

Читайте також: Вдавав із себе пастора і допомагав ухилянтам. На Львівщині судитимуть чоловіка

Отримавши завдаток в сумі 1200 доларів зловмисник планував допомогти трьом військовозобов’язаним уникнути призову. Правоохоронці затримали чоловіка «на гарячому» в порядку ст. 208 КПК України під час одержання частини неправомірної вигоди.

Йому вже повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон).

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта виявлено та вилучено документи із доказами протиправної діяльності. Триває слідство для встановлення та притягнення до відповідальності інших  учасників злочинної схеми.

Нагадаємо, на Львівщині викрили осіб, які пообіцяли виготовити посвідчення волонтерів за 13 тис. доларів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!