Вдавав із себе пастора і допомагав ухилянтам. На Львівщині судитимуть чоловіка

793 0
Затримали фігуранта ще у серпні.
Фото: поліція Львівської області

Фото: поліція Львівської області

Мешканець Кривого Рогу вдавав із себе пастора релігійної організації, а насправді допомагав чоловікам призовного віку ухилятися від мобілізації та виїхати за кордон. Про це повідомили у пресслужбі поліції Львівської області.

«31-річний житель міста Кривий Ріг, який позиціонував себе як пастор та проповідник у трьох різних релігійних організаціях, виготовляв «клієнтам», – військовозобов’язаним громадянам України, фіктивні документи, завдяки яким ті отримували можливість перетнути державний кордон України під час дії воєнного стану, а також вивозив їх за межі України своїм транспортом», – йдеться у повідомленні.

У фіктивних документах зазначалось, що громадяни, які намагався виїхати з України, нібито є дияконами або проповідниками однієї з цих трьох релігійних організацій.

Читайте також: У Львові винесли вирок голові ГО за організацію втечі 24 ухилянтів під виглядом волонтерів

У поліції кажуть, що затримали фігуранта 4 серпня разом із одним із його «клієнтів» під час спроби незаконного перетину державного кордону.

«Загалом встановлена його причетність до вчинення десяти подібних злочинів», – зазначили правоохоронці.

Триває досудове розслідування. За скоєне підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, що на Львівщині викрили та судитимуть групу, яка допомагала ухилянтам переправлятися за кордон. Правоохоронці задокументували 7 випадків незаконного перетину кордону за сприяння цих осіб. 

Тетяна Дзяма

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!