Мешканку Львівщини, яка прославляла срср в маршрутці, звільнили від покарання

2566 0
Їй встановили іспитовий термін на півтори роки.
Умовне фото

Умовне фото

Сокальський районний суд Львівської області виніс вирок Марії Заєць, яка на початку червня в маршрутному таксі під час сварки з водієм проклинала українську, возвеличувала російську пропаганду та агресію проти України. Про це стало відомо з Єдиного державного ресєтру судових рішень. 

У вироці суду йдеться про те, що жінка страждає психічним розладом у формі шизотипового розладу, який і вплинув на її дії. Також суд рекомендував застосувати до неї примусові заходи медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги. 

Читайте також: На Львівщині викрили ще трьох прихильників кремля

Марію Заєць визнали винною по ч. 1 ст. 161 КК України (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) та призначити їй покарання у виді 3 роки обмеження волі. Проте суд вирішив звільнити жінку від покарання, замінивши його на іспитовий термін на півтори роки. 

Нагадаємо, що мешканці міста Сокаля, що на Червоноградщині, повідомили про підозру за фактом розпалювання національної ворожнечі та ненависті. Вона стверджувала, що «Україна пропаде і її не буде» та нецензурними словами ображала її народ. Також мешканка прославляла «світле минуле срс», зазначаючи, що за це треба дякувати москві.

____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!