Мешканця Львівщини засудили за ухилення від призову. Які можуть бути покарання за неявку до військкомату після повістки

2009 0
Неявка до військкомату карається адміністративним штрафом або кримінальною відповідальністю.
Фото умовне / ArmyInform

Фото умовне / ArmyInform

36-річного мешканця Стрийщини визнали винним в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації. Чоловіку призначили покарання – три роки позбавлення волі. Про це повідомляє Львівська обласна прокуратура.

Відомо, що у квітні минулого року військово-лікарська комісія визнала жителя Стрийщини придатним для проходження військової служби. Після цього йому повідомили про явку на загальну мобілізацію.

Проте, пише прокуратура, чоловік без поважної причини не з’явився до територіальному центру комплектування та соціальної підтримки для проходження служби у лавах Збройних сил України. Відтак, військовозобов’язаний порушив вимоги чинного законодавства та ухилився від військового призову.

Читайте також: Хто і за яких умов може звільнитися з військової служби восени

Нагадаємо, неявка на виклик до територіального центру комплектування та соціальної підтримки карається адміністративним штрафом або кримінальною відповідальністю.

У разі неприбуття за викликом за першим або другим видом повістки до територіального центру комплектування та соціальної підтримки особі загрожує адміністративний штраф у розмірі: за перше порушення від 100 до 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (1700-3400 грн), а в разі повторного порушення протягом року від 200 до 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (3400 – 8500 грн).

За ігнорування повісток третього або четвертого видукримінальна відповідальність від обмеження волі до 3 років до позбавлення волі від 3 до 5 років.

Які є види повісток, хто може отримати повістку та чи можуть їх вручати чоловікам через родичів читайте тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!