Генштаб хоче мобілізувати ще 400-450 тис. людей та чи доступна вже безготівкова оплата у транспорті Львова. Підсумки доби

1851 0
Нині 20 грудня та 665 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Акцент дня: Мінкульт виграв суд щодо будівництва ЖК біля Піскових озер у Львові. Йдеться про заборону на будівництво шестиповерхового житлового комплексу «Озера Йозефа» на вул. Гординських, 15а, що біля Піскових озер.

Читайте також: На Сихові до кількох будинків планують добудувати ще один. Йдеться про вулицю Довгу. Останній будинок там матиме 8 поверхів і міститиме 38 квартир.

Ситуація на фронті: Російські війська незначно просунулися біля Куп’янська, Бахмута, Авдіївки, Новомихайлівки на Донеччині та Новопрокопівки на Запоріжжі. ЗСУ зберегли свої позиції в Кринках на східному березі, незважаючи на контратаки РФ в цьому районі, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 87 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 9 районах зосередження противника. Уражено пункт управління, 3 артилерійських засоби та 4 ворожих склади боєприпасів.

Читайте також: Чому роздають повістки у публічних місцях. Пояснення Міноборони. Це один із способів донести, що вони потрібні українській армії.

Та: Які штрафи можуть ввести за порушення комендантської години. Згідно з законопроєктом, який пройшов перше читання, для фізичних осіб – 8,5 тис. – 17 тис. грн; в разі повторного порушення 17 тис. – 34 тис. грн.

Тема дня: «Тут ти або Герой, або – нещасний». Як це повернутись з фронту. «Я обіцяв дружині, що все буде добре, а на війні втратив здоров’я, відірвало одну руку, а друга майже не дієздатна», – каже 42-річний киянин Петро Незамай із позивним «Татко», поранений під час контрнаступу на Запорізькому напрямку. Вже наступного дня чоловік стояв біля лікарняного вікна, курив і дивувався, як швидко змінилося його рідне місто, ким його тепер вважатимуть – Героєм чи жертвою.

Читайте також: Генштаб пропонує мобілізувати ще 450-500 тисяч людей, – Зеленський. «Це питання дуже чутливе. Військове керівництво звернулось щодо захисту держави і потенційних контрнаступальних дій. Вони запропонувати мобілізувати 450-500 тисяч людей. Це дуже серйозна цифра. Я сказав, що мені потрібно більше аргументів. Бо це питання справедливості, обороноздатності, людей і фінансів», – сказав президент.

Ключові події:

1. Вірю, що новий уряд зніме штучну блокаду, – Зеленський про протести польських перевізників. Президент сказав, що блокада є передвиборчою політикою.

Читайте також: З аеропорту «Бориспіль» вилетів літак авіакомпанії Skyline Express. Це вже четвертий успішний виліт.

Та: Турецька компанія допоможе реконструювати аеропорт в Гостомелі. Вони займаються проєктуванням, реалізацією та управлінням інженерних проєктів;

2. Перейменування Червонограда. Громада повинна визначитись з новою назвою до кінця січня. 16 листопада депутати Червоноградської міської ради не дійшли згоди щодо рішення про перейменування.

Читайте також: Купівля і продаж авто та «е-підприємець». Які нові послуги запрацюють в «Дії». У застосунку також оновили дизайн вперше за 4 роки.

Також у «Дії» запустили обмін житлового сертифіката на житло;

3. У 80% громадського транспорту Львова вже доступна безготівкова оплата після збою. SIM-картки замінили вже у 437 транспортних засобах.

Читайте також: Очільник «Київського метрополітену» назвав нові строки будівництва підземки на Виноградар. Роботи виконані приблизно на 50%.

На цю ж тему: У КМДА спростовують інформацію про можливе закриття мосту метро;

4. Настоятелем Унівської лаври став Ієромонах Йосафат. Йосафат закінчив Львівську духовну семінарію та був настоятелем обителі св. Івана Богослова в Рудно.

Читайте також: Перов розповів, чому він досі не призначений заступником голови ДОКС, як обіцяв Кличко. На думку активіста у КМДА навмисно затягують процес.

Та: У Львові відкрили новий Mcdonald’s. Це вже восьмий ресторан у місті;

5. Як зробити дідуха своїми руками. Майстер-клас. Це пояснює майстер соломоплетіння Володимир Мишолівський у матеріалі Tvoemisto.tv.

Читайте також: Де у Львові організують Різдвяні обіди та вечері для потребуючих. Локації. Безкоштовні трапези відбуватимуть з 22 по 26 грудня.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!