Місто активно повертається до життя. Ключові події дня в Києві

742 0
Аби ви були в курсі всіх новин, ми зібрали дайджест ключових подій у столиці України

День 30 березня у столиці України був спокійним, без обстрілів та руйнувань. Місто поступово повертається до життя. 

Так, для громадського транспорту відкривається Південний міст. Через нього курсуватимуть два автобусні маршрути – №22 від вулиці Медової до вулиці Тростянецької та №91 від вулиці Анни Ахматової до станції метро «Голосіївська».

Крім того, упродовж дня працювали 10 продуктових міні-ярмарків у 7 районах міста. 

Також підприємців, які у довоєнний час надавали послуги із прокату електросамокатів та велосипедів, закликали відновити роботу. Це може стати хорошою альтернативою для переміщень по місту, враховуючи, що наразі громадський транспорт працює в обмеженому режимі. 

Читайте також: Трьох мешканців Львівщини упіймали на марожерстві в Ірпені

Ще одна важлива новина для бізнесу – ухвалені Київською міською радою пільги для бізнесу, який працює в столиці. Для пересувної торгівлі та ресторанних майданчиків плата за договорами буде зменшена до 1 гривні. Сплата пайової участі для них становитиме 50% від існуючої. Бізнес, що працює на комунальних площах, звільняється від сплати за оренду. 

Що стосується воєнної ситуації, то CNN із посиланням на Міноборони США заявили, що переміщення російських військ поблизу Києва, анонсоване російською стороною та підтверджене розвідкою США, найімовірніше, пов’язане з їхнім перебазуванням, а не відведенням. 

Нагадаємо, від початку повномасштабної війни російська армія втратила понад 17 тисяч особового складу, понад 600 танків та чимало літаків і гелікоптерів. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!