Київ

Мурал канадського художника в Києві хочуть замалювати рекламою горілки

721 0
Схоже, що стінопис канадського художника вже знищено.

На фасаді будинку на вулиці Липківського 8, що біля Південного вокзалу, планують намалювати приховану рекламу горілки замість вже наявного муралу. Про це повідомила  депутатка Київради Євгенія Кулеба.

Канадський художник Еммануель Ярус намалював дівчину біля прочиненого вікна у 2017 році.

Кілька днів тому біля фасаду з’явилися риштування та оголошення про створення «тимчасового патріотичного муралу» на місці попереднього. При цьому стверджується, що згодом стіну буде утеплено. 

Оголошення написано від імені фонду «Для моєї України», який своєю місією вказує «перемогу України на всіх фронтах: гуманітарному, соціальному, економічному, просвітницькому».

До нього додається ескіз нового муралу зі слоганом з реклами горілки «Козацька рада».

За словами Кулеби, більшість мешканців виступають проти нового муралу. Водночас ініціатори зібрали декілька згод, пообіцявши утеплення будинку. Районна адміністрація не надавала згоди на новий мурал.

Нагадаємо, Кияни вимагають створити відкрити механізм затвердження муралів у місті. Відповідна петиція зареєстрована на сайті Київради.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


ТЕГИ: київ, мурал

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!