Що задекларували керівники медоб’єднань Львова та Україна розпочала переговори про відкриття аеропортів. Підсумки доби

689 0
Нині 12 березня та 748 доба героїчного протистояння агресії рф.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Акцент дня: Мільйонні доходи та грошові активи. Декларації керівників львівських територіальних медоб’єднань. Доходи родини керівника першого ТМО Олега Самчука за 2022 рік становили 5 млн 219 тис. грн. З них заробітна плата керівника медоб’єднання – 2 млн 561 тис. грн. А сім’я очільника другого медоб’єднання Андрія Миськіва задекларувала 1 млн 446 тис. грн доходів.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 72 бойових зіткнення, найбільше на Новопавлівському та Авдіївському напрямках, відповідно 21 та 16.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 1 пункту управління противника. Уражено зенітний ракетний комплекс Бук-М1 та ворожий радіолокаційний комплекс контрбатарейної боротьби 1Л219 «Зоопарк».

Уночі російські окупанти учергове атакували Україну, застосувавши 22 БпЛА типу «Shahed». Силами протиповітряної оборони України 17 ударних БпЛА було знищено.

Також на Львівщині двічі оголошували повітряну тривогу. Другий раз сигнал небезпеки пролунав о 00:29, відбій – 01:27, була загроза ворожих безпілотників. Перший  – о 18:56, відбій – 19:12, фіксувався зліт МіГ-31К.

Читайте також: Був учасником Пласту на Львівщині. Що відомо про пілота Андрія Ткаченка, який загинув на війні. Герой загинув на Донеччині під час виконання завдання в небі.

Та: Двох лікарів та науковицю судитимуть за вимагання хабара з військовослужбовців у Львові. Свої послуги обвинувачені оцінювали у 300 доларів з особи.

Тема дня: Земля і руїни. Які виставки варто відвідати у Львові у березні. «Як обрати, на що подивитися? Я звертаю увагу в цьому огляді лише на дві, в контексті планів на майбутнє. Мені йдеться про те, над якими питаннями після відвідування галереї варто замислитися, наприклад, що ця виставка привносить у світ ідей? Що додає локальному та глобальному світу мистецтва? Чим наповнює досвід авторів (мене цікавить не що хотів сказати автор, а як він це сказав)? І найважливіше – як виставка шліфує досвід глядачів?»

Ключові події:

1. Україна розпочинає переговори із регуляторами США та Європи щодо відкриття аеропортів. Йдеться про відновлення пасажирських авіаперевезень, проте наразі жодних термінів не називають.

Читайте також: Поляки блокують п’ять пунктів пропуску. Яка ситуація на кордоні з Польщею. Наразі рух легкових транспортних засобів та автобусів не обмежується.

Та: Верещук у Львові зустрілася із польським міністром. Про що говорили. Відбулось 9-те засідання українсько-польської міжнародної комісії з питань економічного співробітництва;

2. Постійний Синод УГКЦ виступив із заявою щодо слів Папи про «білий прапор» для України. Синод наголосив, що українці не можуть припинити захищатися, тому що капітуляція означає їхню смерть, а наміри путіна та 70% росіян – геноцидна війна проти України.

На цю ж тему: Посол України у Ватикані зустрінеться з Папою: «Треба донести кілька моментів».

Та: Папа Римський готовий приїхати в Україну за умови, що також відвідає Москву. росія не надсилає навіть формальних запрошень;

3. Інспекторів ДІАМ не пустили перевірити перебудову братських келій у Києво-Могилянській академії. Президент Києво-Могилянської академії Сергій Квіт вважає, що перевірка відбувається у незаконний спосіб, а підтвердження порушень немає.

Читайте також: Киянин оскаржує у суді проєкт житлового комплексу Ріхерт&Парк на Подолі. Предметом спорів є плани забудовника звести споруди до 60 метрів висотою в історичному ареалі.

Та: Львівський бізнесмен придбає пів сотні гектарів землі біля Львова за понад 100 млн грн. Олександр Свіщов купує ділянку на території Мурованської сільради, в селі Ямпіль;

4. У Львові планують створити терапевтичний сад. Наразі такі сади вже є в Данії та Швеції, а також такий проєкт саме реалізовують у Києві.

Читайте також: На Львівщині змінять номер «екстренки». Куди телефонувати для допомоги. Тепер буде єдина лінія «112».

Та: Квитки на поїзд зі Львова до Австрії та Угорщини можна буде придбати онлайн. Зокрема, через застосунок Укрзалізниці;

5. Український фільм здобув «Оскар» вперше в історії. Переможцем в номінації Найкращий повнометражний документальний фільм стала стрічка «20 днів у Маріуполі».

Тут – де можна подивитися «20 днів у Маріуполі».

На цю ж тему: Перемогу українського фільму на «Оскарі» вирізали з міжнародної телеверсії. Україна висловила обурення організаторам цьогорічної премії.

Читайте також: Пошкоджені обстрілами території Києва озеленять коштом меценатів. Кількість, види рослин і локації озеленення узгоджуватимуть спільно з громадою.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!