На кордоні з Польщею відновили дві залізничні ділянки

1594 0
Укрзалізниця відремонтувала майже 70 км колій.
Олександр Кубраков/ Facebook

Олександр Кубраков/ Facebook

На кордоні з Польщею на Львівщині відновили ще дві залізничні дільниці. Для цього Укрзалізниця відремонтувала майже 70 км колій, вокзальну інфраструктуру й пасажирські платформи, а також оновила десять мостів.

Джерело: очільник Мінінфраструктури Олександр Кубраков у Facebook

Йдеться про дільниці Держкордон – Старжава – Хирів – Нижанковичі – Держкордон (лінія 102) та Хирів – Самбір.

«Завдяки завершенню цих проєктів ми суттєво наростимо пропускну спроможність нашого західного кордону, зокрема його ключового напрямку – польського. Це додаткові можливості для експортерів, додаткові логістичні шляхи для транспортування міжнародної допомоги Україні та прискорення практичної інтеграції України в європейський ринок», – йдеться у повідомленні.

Він зазначив, що переведення тяги на цій дільниці на електричну зробить логістику між Україною та Польщею значно ефективнішою, а кількість пар поїздів до країн Європи на добу в перспективі може сягнути 14.

«Також працюємо над розвитком автомобільної прикордонної інфраструктури. Цього тижня відкрили для пустих вантажівок пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховіце». Ще минулого року модернізували та збільшили пропускну спроможність пункту «Краківець – Корчова», знайшли інфраструктурне рішення для зменшення черг в пункті «Ягодин – Дорогуськ». Ці кроки дозволили суттєво наростили вантажопотік через українсько-польський кордон», – додав він.

Читайте також: Біля пунктів пропуску на Львівщині облаштують місця для чергування спецтехніки

Нагадаємо, 13 лютого, у пункті пропуску «Нижанковичі-Мальховіце» почали пропуск вантажівок з максимальною вагою 7,5 тонн. Спершу цей пункт пропуску планували відкрити до 2024 року, однак пізніше у Львівській ОВА зазначила, що до кінця цього року він має запрацювати у режимі спеціального тимчасового переїзду через кордон. Це передбачає спільний контроль українських і польських митників та прикордонників, як на КПП «Грушів», а вартість робіт становить 109 мільйонів злотих, що оплачує польська сторона.

Загалом будівництво п’яти нових пунктів пропуску на території Львівської області потрапили у план заходів Кабміну з облаштування пріоритетних пунктів пропуску на 2021-2023 роки. Йдеться про пункти Лопушанка, Варяж, Белз, Мшанець та Боберка. Як зазначив у коментарі

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!