Київ

На Краматорському напрямку загинув диригент Київської опери Костянтин Старовицький

700 0
Український музикант і диригент Костянтин Старовицький загинув на фронті, захищаючи країну від російського вторгнення.
Фото: Facebook

Фото: Facebook

Під час ворожого обстрілу на Краматорському напрямку 5 квітня загинув 40-річний музикант, режисер і диригент Київської опери Костянтин Старовицький. Про це повідомляє пресслужба Національного академічного духового оркестру України у Facebook. 

«Захищаючи нас із вами, захищаючи всю Україну, на Краматорському напрямку загинув наш колега Костянтин Старовицький. Вічна пам’ять герою! Царство небесне», – йдеться в повідомленні.

 

Висловили слова співчуття й у Київській опері, де Костянтин Старовицький був артистом оркестру та диригентом-постановником опери Доніцетті “Ріта”, а також одним із постановників та авторів перекладу українською опери Россіні “Шлюбний вексель”.

Костянтин Старовицький народився у 1982 році у Броварах Київської області. Він здобув освіту музиканта оркестру та фаготиста на оркестровому факультеті у Національній музичній академії України імені Чайковського, а згодом – на вокальному та диригентському факультеті, на кафедрі симфонічного диригування.
 
Своєю чергою, у Національній філармонії України також висловили співчуття близьким та друзям загиблого.
 

«Прекрасний музикант, виконавець, мій учень по оркестровці. Я пам’ятаю його цікаві перекладення опер Россіні для дерев’яних ансамблів. Завжди товариський, любив музику. Костя, я завжди тебе пам’ятатиму і мені дуже шкода, що сталося таке горе», – написала про композитора професорка Леся Дичко.

Відомо, що після повномасштабного вторгнення рф музикант мобілізувався. У нього залишилася мама похилого віку і маленька дочка.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!