Київ

На Київщині встановили пам`ятні меморіали на честь льотчиків із бригади «Привид Києва»

644 0
Льотчики загинули в битві за Київ взимку та навесні 2022 року
Фото: ПвК "Центр"

Фото: ПвК "Центр"

На Київщині та Житомирщині встановили пам`ятні меморіали на честь льотчиків із бригади «Привид Києва». Про повідомляє пресслужба Повітряного командування «Центр». 

Меморіали встановили на Київщині у селах Володимирівка, Березівка, Мала Солтанівка, Блощинці та у селі Раковичі на Житомирщині. 

«Пам’ятні меморіали встановили на честь героїчних льотчиків 40 бригади тактичної авіації повітряного командування “Центр”, які загинули в битві за Київ взимку та навесні 2022 року. Ціною власного життя військові льотчики захистили столицю від ворожої навали, коли в небі проти одного-двох  українських літаків протистояло 4-5-12 бортів агресора. Але всі, як один, билися з лютим ворогом до кінця», – йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що меморіали встановили на честь Героя України, полковника В’ячеслава Єрко у селі Володимирівка на Київщині. Також меморіали встановили Герою України, підполковнику Олександру Бринжалі – в селі Раковичі на Житомирщині. Герою України, підполковнику Андрію Люташину – в селі Березівка на Київщині. Герою України, капітану В’ячеславу Радіонову – в селі Мала Солтанівка на Київщині. Підполковнику Володимиру Коханському та старшому лейтенанту Роману Пасульці – в селі Блощинці на Київщині.

«На пам’ятних заходах були присутні: керівний та особовий склад ПВК “Центр”, військові капелани, рідні та родичі загиблих, представники місцевої влади та громад. Пам'ятаймо наших славних і героїчних воїнів! Адже про бойові подвиги, які здійснили наші пілоти, мають пам’ятати навіки», – додають в командуванні. 

В командуванні додають, що на честь Героїв – “Привидів Києва” рік тому за ініціативою та сприяння ГО ”Захисники неба” та БФ “Для моєї України” на столичному Подолі було також відкрито мурал – це графічне зображення що втілює в собі збірний образ військових льотчиків.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!