На Київщині виявили місце дислокації російських військових

661 0
Оперативники виявили на Київщині докази воєнних злочинів рф та персональні дані одного з окупантів.
Фото: Державна прикордонна служба України

Фото: Державна прикордонна служба України

На Київщині прикордонники та працівники Служби безпеки на території, де навесні 2022 року дислокувалися російські підрозділи, виявили боєприпаси та особисті документи одного з військових РФ. Про це йдеться у повідомленні Державної прикордонної служби України.

Місцевість, де був колишній бліндаж росіян, ретельно обстежили. Виявили майже 650 набоїв калібру 7,62 мм і 3 гранати. Серед них була ручна аерозольна граната К-51, що заборонена, як засіб ведення війни Конвенцією про хімічну зброю та Женевським протоколом. Нині боєприпаси вилучені.

Крім того, на позиції російських військових знайшли забутий окупантами розвантажувальний жилет з документом та жетоном з особистим номером військовослужбовця армії РФ.

За фактом виявлення боєприпасів поінформували Нацполіцію. Правоохоронці розслідуватимуть ознаки кримінального правопорушення за ст. 438 ККУ "Порушення законів та звичаїв війни".

Фото: Державна прикордонна служба України


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!