Київ

На Київщині занедбану будівлю перетворили на прихисток для переселенців

782 0
Людей розмістять у будівлі колишнього гуртожитку, яку відремонтували зусиллями місцевої влади і благодійників.
фото: житло для впо

фото: житло для впо

У с. Михайлівка-Рубежівка під Києвом готують до відкриття Центр соціалізації ВПО. Там проживатимуть 19 родин переселенців, які втратили дім через війну.  Про це повідомив благодійний фонд «Житло для ВПО».

У двоповерховому гуртожитку облаштують повністю готові до проживання смарт-квартири для 19 родин переселенців. Із вересня у будівлі тривав ремонт. Нині там завершили оздоблювальні роботи, в кімнатах встановлюють меблі.

Загалом у колишньому гуртожитку в селі Михайлівка-Рубежівка будівельники відремонтували фасад, утеплили горище, встановили нові двері, оновили електромережі та каналізацію.

У будівлі також буде ігрова кімната для дітей, стіни в якій розписав художник.

Перед входом до будівлі облаштували пандус і поручні. Дату офіційного відкриття Центру соціалізації ВПО повідомлять пізніше.

Раніше у Тарасівці на Київщині відкрили першу чергу «Містечка Хансена». Це житло для родин, які втратили свої оселі внаслідок російської агресії.

Нагадаємо, переселенцям на Київщині надаватимуть матеріальну допомогу на компенсацію оренди житла. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!