Київ

На Київщині запустили чат-бот із інформацією про укриття та «пункти незламності»

508 0
У боті можна дізнатися інформація щодо наявності генератора, зарядок, аптечки, інтернету у найближчому "пункті незламності"
Фото умовне

Фото умовне

Київська обласна військова адміністрація (КОВА) запустила чат-бот «Київщина безпечна». Про це повідомляє пресслужба адміністрації із посиланням на голову КОВА Руслана Кравченка.

«Тепер, щоб оперативно знайти під час повітряної тривоги найближче сховище або ж у разі потреби точку з гарантованим зв'язком, електрикою та теплом, достатньо лише декількох кліків», — каже Кравченко.

За його словами, функціонал чат-бота «Київщина безпечна» дозволяє вибирати, куди сховатися чи де підзарядитися, за геолокацією чи вручну. Він показує всі найближчі «пункти» й укриття та відстань до них. Також їх можна шукати за населеним пунктом. Щоб відфільтрувати весь список, потрібно почати вписувати адресу або назву необхідного місця.

Зазначається, що до кожної точки безпеки прикріплене посилання на карту, на якій можна прокласти маршрут до вибраного місця. У боті вказані їх графік роботи та умови. Зокрема, інформація щодо наявності генератора, зарядок, аптечки, інтернету. Якщо захисна споруда або «пункт незламності» є доступні для людей з інвалідністю, це також буде позначено.

«Включили і додаткову опцію — відгук із можливістю надіслати нам фото. Отже, ми напряму будемо мати об'єктивну інформацію від мешканців Київщини щодо роботи кожного укриття та «пункту». І оперативно реагуватимемо на всі скарги», — каже Кравченко.

«Київщина безпечна» працює українською та англійською мовами. У чат-боті зазначені не тільки «пункти незламності», облаштовані громадами чи ДСНС. Там є і ті, які організували підприємці.

Нагадаємо, раніше також була реалізована мапа з укриттями і «пунктами незламності» у додатку «Дія».

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!