На Львівщині незаконно передали у приватну власність земельні ділянки на 1,9 млн грн

1925 0
Звинувачують колишню голову сільради та трьох її спільників.
Фото умовне

Фото умовне

На Львівщині колишня голова сільської ради зі спільниками незаконно відчужила 5 земельних ділянок лісового фонду на користь третіх осіб. Разом з нею працювали спеціаліст-землевпорядник, сертифікований інженер-землевпорядник та головний архітектор однієї із районних державних адміністрацій. Про це повідомила львівська обласна прокуратура.

«Під час зміни адміністративно-територіального поділу фігуранти неправомірно розробили проєкти землеустрою для ведення садівництва. Таким чином вони внесли до офіційних документів недостовірні відомості щодо категорій земель та їх цільового призначення. Оскільки дані ділянки фактично були землями лісогосподарського призначення та перебувають у постійному користуванні одного із районних лісових господарств. В подальшому, на підставі рішення сесії сільської ради їх було незаконно передано у приватну власність п’ятьом громадянам», – йдеться у повідомленні. 

Своїми діями обвинувачені нанесли збитків на понад 1.9 млн грн.  

Читайте також: У Львові на хабарі викрили начальника держпродспоживслужби Львівщини

Їх обвинувачують у використанні підроблених документів, зловживанні службовим становищем за попередньою змовою групою осіб та службовому підробленні (ч. 3 ст. 358, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

Нагадаємо, що Старосамбірський районний суд задовольнив позов Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону та визнав недійсним договір купівлі-продажу нежитлового приміщення площею понад 1700 квадратних метрів на вул. Богдана Хмельницького у Хирові на Львівщині. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!